6.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Contrabandă cu ţigări la Perieţi. Poliţiştii au făcut percheziţii şi la secretarul Primăriei

- Advertisement -

11 percheziţii au fost efectuate joi dimineaţa la contrabandişti de ţigări din comuna Perieţi, printre cei vizaţi de polițiștii de Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt fiind şi Elena Olteanu, secretarul Primăriei din localitate. Aproximativ 28.000 de țigarete au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în urma probatoriului administrat femeia, dar şi un bărbat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare.

Polițiștii de la SCCO, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfăşurat descinderile la domiciliile mai multor persoane persoane și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale din Perieţi.

Percheziţiile au avut loc într-un dosar în care procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat, iar în urma acestora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 28.000 de țigarete și  2.500 de lei. Surse din anchetă spun că în unele locaţii în care au descins au fost găsite ascunse cartuşe de ţigări în magaziile unde era depozitat grâul, iar la alte adrese acestea ţigaretele erau ţinute ascunse în sacoşe de rafie.

Cinci persoane, printre care şi secretarul Primăriei Perieţi, au fost aduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale. În urma declaraţiilor date şi a probatoriului administrat, secretara Elena Olteanu, dar şi un bărbat au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi vineri în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți