Contrabandă cu ţigări la Perieţi. Poliţiştii au făcut percheziţii şi la secretarul Primăriei

11 percheziţii au fost efectuate joi dimineaţa la contrabandişti de ţigări din comuna Perieţi, printre cei vizaţi de polițiștii de Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt fiind şi Elena Olteanu, secretarul Primăriei din localitate. Aproximativ 28.000 de țigarete au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în urma probatoriului administrat femeia, dar şi un bărbat, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare.

Polițiștii de la SCCO, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfăşurat descinderile la domiciliile mai multor persoane persoane și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale din Perieţi.

Percheziţiile au avut loc într-un dosar în care procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Olt fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și constituirea unui grup infracțional organizat, iar în urma acestora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 28.000 de țigarete și  2.500 de lei. Surse din anchetă spun că în unele locaţii în care au descins au fost găsite ascunse cartuşe de ţigări în magaziile unde era depozitat grâul, iar la alte adrese acestea ţigaretele erau ţinute ascunse în sacoşe de rafie.

Cinci persoane, printre care şi secretarul Primăriei Perieţi, au fost aduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale. În urma declaraţiilor date şi a probatoriului administrat, secretara Elena Olteanu, dar şi un bărbat au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia urmează a fi prezentaţi vineri în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cătălin FIRCOIU

2 comentarii la „Contrabandă cu ţigări la Perieţi. Poliţiştii au făcut percheziţii şi la secretarul Primăriei

  • In com Valea Mare sat Zorleasca jud Olt este un contrabandist pe nume Militaru Gheorghe cu o Skda Octavia neagra OT11JDWsi in Logan alb OT05NTO. Au sunat socrii mei la postul de politie de mai multe ori dar fara rezultat. Toata ziua cara tigari si alcool de contrabanda si nimeni nu il opreste. Locuieste langa socrii mei si il vad de 2-3 ori pe zi cum cara tigari si alcool.

    Răspunde
  • In com Valea Mare jud Olt este un contrabandist de tigari si alcool pe nume MILITARU GHEORGHE(GIGI) are o Skoda Octavia cu nr OT 11 JDW si un Logan alb OT 05 NTO. Locuieste langa socrii mei si toata ziua cara tigari si alcool de contrabanda avand depozitul la tatal lui MILITARU ILIE din com VALEA MARE sat ZORLEASCA. Politia din sat nu isi face datoria.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

<