17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Braconieri prinşi de poliţişti, pe râul Olt. Plase monofilament şi bărci pneumatice, confiscate

- Advertisement -

Acţiune nocturnă a poliţiştilor Serviciului de Ordine Publică al IPJ Olt pe râul Olt, în vederea prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Împreună cu colegii de la Arme, mascaţi, jandarmi şi reprezentanţi de la Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Olt, oamenii legii au acţionat în noaptea de joi spre vineri, în intervalul orar 03:00 – 07:00, pe barajele Slătioara și Arcești, şi au prins patru braconieri piscicoli din Slatina, confiscând, totodată, peste doi kilometri de plase monofilament şi trei bărci pneumatice.

„În urma activităților desfășurate, au fost depistați patru bărbați cu vârstele cuprinse între de 33 și 65 de ani, toți din municipiul Slatina, care pescuiau fără a deține documente legale, cu ajutorul a trei bărci pneumatice și prin folosirea a 2.100 de metri de plase monofilament”, a spus Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

55 de kilograme de pește, speciile crap, caras și șalău, care a fost dus la unități specializate în vederea comercializării, s-au găsit în ambarcaţiuni, iar acestea şi plasele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, pe numele celor patru slătineni s-au întocmit dosare penale, aceştia fiind acuzaţi de pescuit comercial/sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.

Poliţiştii de ordine publică au fost sprijiniţi pe timpul misiunii nocturne de polițiști ai Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și reprezentanți ai AJVPS Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți