6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste o sută de amenzi aplicate de poliţişti pe timpul acţiunii „Atenţie la tren”

- Advertisement -

52 de poliţişti de la Biroul Poliţie Transporturi Olt, poliţie rutieră şi ordine publică au desfăşurat joi, pe raza judeţului, acţiunea „Atenţie la tren”, iar în urma acesteia peste o sută de şoferi au fost amendaţi, cuantumul contravenţiilor fiind de peste 27.000 de lei. Zeci de conducători auto au primit sancţiuni pentru abateri comise la trecerile de nivel cu calea ferată fără bariere, spun poliţiştii.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că acţiunea poliţiştilor a avut drept scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

În total, au fost verificate 427 de autovehicule şi au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere. Totodată, poliţiştii au reținut şase permise de conducere pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roşii sunt în funcțiune.

Valoarea totală a amenzilor date de poliţişti este de 27.505 lei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți