3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Radmoreşti, mort în urma unei înţepături de ţânţar

- Advertisement -

Un bărbat de 62 de ani, din comuna Radomireşti, care era infestat cu virusul West Nile şi era internat de ceva vreme la un spital din Bucureşti, a murit zilele trecute.

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt anunţă că la nivelul judeţului Olt este primul deces înregistrat ca urmare a unei înţepături de ţânţar. Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al instituţiei, a declarat că bărbatul se afla internat la o unitate medicală din Capitală, acesta fiind transferat în ultimele săptămâni între două spitale bucureştene, având în vedere bolile asociate de care suferea. Erau boli grave, una dintre ele fiind o formă de cancer.

Potrivit DSP Olt, în judeţ în acest sezon a mai fost înregistrat un singur caz de infestare cu virusul transmis de ţânţari. Un bărbat de 76 de ani, din comuna Curtişoara, a stat internat pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina după ce a fost diagnosticat cu virusul West Nile. Cazul a fost depistat, ca şi cel al bărbatului din comuna Radomireşti, în cursul lunii septembrie, însă în prezent acesta nu mai este pacient al unităţii medicale. Bărbatul din Curtişoara nu avea boli asociate, iar la sfârşitul lunii septembrie deja era externat, starea sa de sănătate fiind ameliorată.

Specialiştii în sănătate publică au început să monitorizeze cazurile de infestare cu virusul transmis prin înţepătura de ţânţar la sfârşitul lunii mai, perioada de supraveghere continuând până la mijlocul lunii noiembrie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți