17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Facilități fiscale, dar și măsuri de executare silită mai dure, pentru datornicii din județ

- Advertisement -

Cu tot mai multe facilități fiscale oferite celor care au acumulat datorii, Fiscul oltean transmite un avertisment clar celor care nu se vor conforma, până la sfârșitul anului. Măsurile luate împotriva lor vor fi drastice, sechestrarea bunurilor și popririle pe conturile bancare fiind dispuse fără nicio zi de întârziere.

ANAF vrea să îi convingă pe contribuabili să profite de facilitățile fiscale intrate recent în vigoare. Fiscul le oferă posibilitatea celor cu datorii mai mici de un milion de lei să scape de penalități, iar celor cu sume restante mai mari să scape și de o parte din debit. Datornicii trebuie să plătească însă integral până pe 16 decembrie. Pe lângă această facilitate, ei mai au la dispoziție și alte instrumente fiscale, pentru a plăti mai ușor contribuțiile la bugetul de stat.

„Eu consider că la momentul acesta ANAF a creat toate premisele și toate prerogativele astfel încât agenții economici să poată face plata la bugetul de stat. La momentul actual avem eșalonarea la plată cu garanții permisive, avem planul de restructurare pentru cei cu datorii de peste un milion de lei și scutirea la plata dobânzilor și penalităților pentru obligațiile mai mici de un milion de lei”, a explicat Cornel Vlădescu, directorul AJFP Olt.

Dacă nici în aceste condiții nu se vor conforma, atunci măsurile de executare silită vor fi aplicate imediat, avertizează cei de la Finanțe. „Vor fi sechestrate bunuri, vor fi indisponibilizate conturile bancare, vor fi transmise adrese de înființare a popririi la terți, iar termenele de aplicare a acestor măsuri vor fi foarte stricte, exact timpii prevăzuți de lege”, a mai spus directorul de la Finanțe.

Conducerea Fiscului se așteaptă însă ca mulți dintre contribuabilii cu datorii să profite de ordonanța care le șterge penalitățile și să plătească debitele. 7.700 de persoane fizice și juridice din județ ar putea beneficia de scutirea de la plata penalităților și dobânzilor acumulate în anii anteriori, dacă vor plăti debitele până la jumătatea lunii decembrie.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți