8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alimente depozitate și preparate în condiții improprii, în județ

- Advertisement -

Inspectorii veterinari au desfășurat recent o campanie de verificare a localurilor de alimentație publică din județ. Verificările au scos din nou la iveală nereguli legate în special de lipsa de igienă, dar și depozitarea necorespunzătoare a alimentelor.

Cea mai mare amendă, de 12.000 de lei, a fost aplicată unui centru de ambalat ouă aflat în incinta unei ferme de profil. În depozit au fost găsite ouă nesigure pentru consum, care nu fuseseră eliminate. O sancțiune uriașă a primit și un fast-food din Slatina. Era mizerie în bucătărie, iar multe dintre ingredientele folosite la prepararea alimentelor aveau deficiențe de etichetare, astfel că nu s-a putut stabili exact dacă erau expirate sau de unde provin. Administratorul are de plătit o amendă de 10.000 de lei.

Inspectorii veterinari au mai găsit nereguli și într-un depozit de alimente. Produsele erau puse efectiv la grămadă, fără să fie respectată vreo regulă de depozitare. În acest caz, amenda a fost de 6.200 de lei.

„Cu ocazia acestor controale au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv: nerespectarea procedurii de retragere a produselor alimentare neconforme din punct de vedere sanitar veterinar, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare; desfăşurarea activităţii în obiective neînregistrate sanitar veterinar; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare cu supraaglomerarea spaţiilor. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 16 avertismente conform OG 2/2001 şi trei sancțiuni contravenționale, conform HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare de 28.200 de lei”, au transmis reprezetanții Direcției Sanitare Veterinare Olt.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți