11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosare penale pentru conducerea unor autoturisme neînmatriculate şi fără permis

- Advertisement -

Doi tineri din judeţul Olt s-au ales cu dosare penale după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost despistaţi conducând în trafic autoturisme neînmatriculate şi fără a avea permis auto.

Unul dintre tineri, în vârstă de 36 de ani, din comuna Rusăneşti, a fost prins de poliţişti în timp ce era la volanul unui autoturism neînmatriculat, care avea montate plăcuțele de înmatriculare ale unei alte maşini. În urma verificărilor, s-a constatat că acesta nu deține nici permis de conducere. Şi un tânăr de 22 de ani, din comuna Verguleasa, a fost oprit în trafic de poliţişti, care au stabilit că acesta conducea un autoturism  neînmatriculat și fără a avea permis auto.

În ambele cazuri, oamenii legii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

Peste 360 de amenzi aplicate în weekend

Dosarele penale au fost întocmite pe timpul misiunilor desfăşurate, sâmbătă şi duminică, de poliţişti. Prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și siguranța participanților la traficul rutier, a fost scopul acţiunilor oamenilor legii care au intervenit la 121 de evenimente, dintre care 93 sesizate prin apelul de urgenţă 112. 362 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 112.770 de lei, au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor legislației în vigoare. De asemenea, poliţiştii au reţinut şi 27 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce și au retras 13 certificate de înmatriculare.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți