9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

ITM Olt, sancţiuni pentru munca zilieră din domeniile catering şi organizare de evenimente

- Advertisement -

Inspectorii de muncă din judeţ au efectuat în ultima perioadă acţiuni de control la angajatorii care au primit zilieri la lucru, în urma verificărilor fiind aplicate sancţiuni pentru neacordarea remuneraţiei în cazul unor patroni din Caracal care au desfăşurat activităţi de catering şi organizează evenimente.

Verificările au făcut parte dintr-o campanie tematică, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt controlând mai mulţi beneficiari la care zilierii prestează muncă necalificată cu caracater ocazional.

În urma acestora, inspectorii de muncă din domeniul relaţiilor de muncă au constatat nereguli în privinţa muncii ziliere din domeniile catering şi organizare de evenimente, iar în acest sens au fost aplicate avertismente şi au fost dispuse măsuri de remediere a deficienţelor găsite.

„Au fost verificaţi 26 de beneficiari la care zilierii presetează muncă necalificată cu caracter ocazional. În urma controalelor, au fost dispuse 17 măsuri de remediere a deficienţelor constatate şi au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale. Doi beneficiari din Caracal, unul din domeniul catering şi celălalt care se ocupă cu organizarea de evenimente, au primit avertisment pentru neacordarea remunerației minimă brută pe țară garantată în plată”, a spus Bogdan Ţucă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți