9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un jandarm s-a împuşcat accidental în sediul Poliţiei Scorniceşti

- Advertisement -

Un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt a fost sâmbătă victima unui accident de muncă, care a avut loc chiar în sediul Poliţiei oraşului Scorniceşti. Acesta intra în serviciul de patrulare cu angajaţi de la Ocolul Silvic şi s-a împuşcat în momentul în care efectua procedura de încărcare a pistolului pe care îl ridicase din rastelul poliţiei.

Plutonierul major Cătălin Pîrvu, în vârstă de 32 de ani, originar din municipiul Slatina, s-a împuşcat, din neatenţie, în palma mâinii stângi şi a avut nevoie de acordarea primului ajutor, fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru efectuarea de investigaţii medicale amănunţite. Ulterior, acesta a rămas internat sub supraveghere medicală pe una dintre secţiile spitalului.

„Este vorba de un tânăr de 32 de ani, care sâmbătă dimineaţa, la intrarea în tură, s-a împuşcat accidental cu arma din dotare. A suferit o plagă superficială la mâna stângă, în palmă. Colegii de pe un echipaj de ambulanţă l-au preluat şi transportat la Unitatea Primire Urgenţe a Spitalului Slatina, fiindu-i pus diagnosticul traumatism palmar stâng prin plagă împuşcată, accidental”, a declarat doctorul Dragoş Toader, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Olt.

Jandarmul este subofiţer şi lucrează în cadrul IJJ Olt de 11 ani, în prezent acesta desfăşurându-şi activitatea la Scorniceşti. „Este vorba de un subofiţer de la Grupa de stabilire şi intervenţie Scorniceşti, care sâmbătă, la intrarea în serviciu, s-a rănit uşor prin împuşcare la mâna stângă, în timp ce executa activităţi de încărcare a armamentului. Se pregătea să meragă în patrulare cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic. Nu a mai fost rănit altcineva, iar el a fost transportat la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale şi a rămas internat. Este angajat în cadrul Jandarmeriei de 11 ani, din anul 2008”, a declarat Simona Floricel, reprezentant al inspectoratului.

Plutonierul major Cătălin Pîrvu este absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani, promoţia 2008, iar cazul său a fost preluat de Parchetul Militar, care continuă cercetările cu privire la cele întâmplate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți