Absolvenții din Olt, interesați să lucreze în marile companii

177 de absolvenți au fost selectați în vederea angajării, în urma bursei locurilor de muncă, organizată vineri de Agenția pentru Șomaj Olt. Cei mai mulți vor să lucreze la fabrica de anvelope din Slatina, potrivit bilanțului realizat de cei de la agenție.

Fabrica Pirelli din Slatina are nevoie de 30 de muncitori necalificați, cinci electricieni și tot atâția mecanici de utilaje, dar și de doi ingineri mecanici.

A fost cel mai mare angajator prezent la bursa de vineri, atenția celor aflați în căutarea unui job fiind îndreptată către această ofertă, după cum reiese din statistica AJOFM Olt. „Cele mai multe persoane selectate de către angajatori în vederea încadrării au fost în domeniul fabricării produselor din cauciuc și mase plastice, iar cele mai puține în domeniul fabricării articolelor de îmbrăcăminte”, a declarat Elena Iordache, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Olt.

Și fabrica de cabluri Prysmian a căutat, la bursă, câte un laborant, frigotehnist și un junctor, dar și doi electricieni. Printre marii angajatori care au sperat să găsească personalul de care au nevoie în rândul absolvenților prezenți la bursă a fost și Șantierul Naval Constanța. Oferta pentru cei dispuși să se mute în localitatea de la malul mării a fost una generoasă, respectiv zece lăcătuși în domeniul construcțiilor metalice și navale și zece tubulatori în domeniul naval, câte cinci electricieni navali, lăcătuși montatori, tâmplari izolatori, vopsitori, electricieni și sudori, dar și doi ingineri.

Simona Vârban

Un comentariu la „Absolvenții din Olt, interesați să lucreze în marile companii

  • Este de la sine inteles ca orice om doreste să lucreze in companii mari,care ofera facilitati si o mai mare stabilitate. Si salarii atractive.Ce sa lucrezi la tot felul de patronași care nu respecta decât formal legislatia munci ,are cel mai adesea oferă salariul minim pe economie,care uita sa plateasca impozitele si asigurarile sociale si plang cu ceapa in buzunar ca nu le merg afacerile in timp ce iși construiesc palate și schimba masini de lux ca pe șosete! Iar autoritatile se fac ca nu vad sau aplica sanctiuni mai mult decât simbolice care incurajează evaziunea fiscală și munca la negru! Iar apoi aceleași autoritati se plâng de lipsa banilor la buget,de slaba colectare a taxelor și impozitelor!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<