11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bercea Mondial se întoarce după gratii. La fel și fiul său, Procuroru’

- Advertisement -

Nici nu a ieșit bine din spatele gratiilor, pentru că Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, din orașul Drăgănești Olt, în curând se va întoarce din nou în arest. Interlopul nu va mai sta prea mult în libertate, având în vedere că luni magistrații Tribunalului Olt s-au pronunțat în dosarul în care acesta, împreună cu fiul său Laurențiu Anghel, zis și Procuroru’, sunt acuzați de tentativă de omor asupra lui Valeriu Matei, fostul viceprimar al Slatinei și fost consilier local, și un prieten de-al său. Cei doi aveau să fie trimiși în judecată în luna iunie a anului trecut, după mai bine de nouă ani de la comiterea faptei, respectiv în ianuarie 2009.

Bercea Mondial a fost condamnat de instanța de judecată la pedeapsa principală de 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor simplu asupra fostului primar al Slatinei, însă acesta va sta mult mai mult după gratii având în vedere că fapta comisă este concurentă cu alte infracțiuni pentru care acesta a fost condamnat de-a lungul anilor. „(…) Inculpatul Anghel Sandu va executa pedeapsa principală rezultantă de 13 ani şi 272 zile închisoare, în regim de detenție. (…) Deduce perioada executată cu începere de la 20.02.2011 la 16.05.2014, de la 17.05.2014 la 03.08.2014 şi de la 04.08.2014 la 08.02.2019. (…) Anulează liberarea condiţionată a inculpatului Anghel Sandu, dispusă prin sentința penală 2147/13.12.2018 a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, definitivă prin decizia penală 74/08.02.2019 a Tribunalului Mehedinţi, şi dispune executarea pedepsei principale rezultante, cea de 13 ani şi 272 zile închisoare, în regim de detenție”, se arată în soluția pe scurt dată de magistrații Tribunalului Olt. Instanța de judecată a luat act că părțile vătămate Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Județean de Urgență Slatina nu s-au constituit părţi civile în dosar și a admis în parte acţiunea civilă formulată de fostul consilier local Matei, Sandu Anghel fiind obligat să-i plătească suma de 40.000 de euro, cu titlu de daune morale, aceasta urmând a fi plătită în lei, la cursul valutar al Băncii Națională Română din ziua efectuării plății.

Fiul lui Bercea, Procuroru’, și el aflat în present în libertate, a fost condamnat de judecătorii olteni la pedeapsa principală de 9 ani și 6 luni închisoare, acesta fiind acuzat de tentativă la infracțiunea de omor deosebit de grav asupra lui Valeriu Matei și a prietenului său Gheorghe Adrian Văduva. Și în cazul acestuia fapta săvârșită este concurentă cu fapte pentru care Laurențiu Anghel a fost condamnat la închisoare, însă pedepsele primite au fost mai mici. „(…) Inculpatul Anghel Laurențiu va executa pedeapsa principală cea mai grea, cea de 9 ani și 6 luni închisoare, în regim de detenție. (…) Deduce perioada executată cu începere de la data de 08.08.2011 la 01.02.2019. (…) Anulează liberarea condiţionată a inculpatului Anghel Laurențiu, dispusă prin sentința penala 14/08.01.2019 a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, definitivă prin decizia penală 55/01.02.2019 a Tribunalului Mehedinţi, si dispune executarea pedepsei închisorii de 9 ani și 6 luni închisoare, în regim de detenție”, se precizează în soluția dată de Tribunalul Olt. Instanța de judecată a mai admis în parte acţiunea civilă formulată de fostul viceprimar al Slatinei, Procuroru’ fiind obligat să-i plătească sumei de 40.000 euro, cu titlu de daune morale, aceasta urmând a fi plătită în lei, la cursul valutar al BNR din data efectuării plății efective, și, de asemenea, a luat act că partea vătămată Gheorghe Adrian, Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Slatina nu s-au constituit părți civile în cauză.

Decizia judecătorilor nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicarea sentinței.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justitie i-au trimis în judecată pe cei doi membri ai familiei Bercea în luna iunie 2018. Victimele acestora au fost Valeriu Matei, care a fost înjunghiat cu un cuțit în umăr, și un prieten de-al său, Adrian Văduva, ce a fost lovit cu autoturismul și s-a ales cu piciorul rupt, după ce a încercat să se ferească trăgând cu un pistol cu gaze mai multe focuri de armă în plan vertical. Totul s-a petrecut pe 22 ianuarie 2009 în fața uneia dintre casele Mondialului din municipiul Slatina, de pe strada Pitești, conflictul spontan dintre aceștia fiind surprins de camerele de supraveghere ale unei spălătorii auto din zonă. Scandalul a fost generat de unele neînțelegeri cu privire la un teren pe care fostul viceprimar al Slatinei și fost consilier local îl vânduse anterior unei persoane.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți