14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Pescuit ilegal pe canalele Luncii Dunării

- Advertisement -

Doi bărbaţi din comuna Grojdibodu s-au ales cu dosare penale, după ce luni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Orlea în timp ce pescuiau pe canalele Luncii Dunării cu unelte interzise de lege şi fără autorizație de pescuit comercial.

Oltenii au fost depistaţi în cadrul unei acţiuni desfăşurate de oamenii legii pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. „În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbații, cu vârste de 39, respectiv 41 de ani, au domiciliul în comuna Grojdibodu, judeţul Olt. Aceștia utilizau la pescuit o barcă pneumatică și nouă plase de pescuit confecționate din naylon, în lungime totală de 590 metri, în care se afla cantitatea de 12 kilograme de peşte”, a declarat Leonoriu Florescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Olt.

Sursa citată a adăugat că plasele și barca pneumatică, în valoare de aproximativ 1.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștele a fost predat unei societăți comerciale de profil. În prezent, bărbaţii din Grojdibodu sunt cercetaţi în libertate, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie  de pescuit.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți