20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Fostul palat al copiilor, preluat de Primăria Slatina

- Advertisement -

Primăria Slatina pregătește documentația pentru a prelua de la Ministerul Educației clădirea în care a funcționat Palatul Copiilor, de pe strada Drăgănești. Imobilul degradat este locuit abuziv de persoanele fără locuință.

Autoritățile au în administrare numai parterul și etajul I, acestea având destinație, cel puțin în acte, de locuințe sociale. Celelalte două etaje sunt ale Ministerului Educației, aici funcționând pe rând internatul Liceului „Ion Mincu” și apoi Palatul Copiilor „Adrian Băran”. Primăria a demarat procedura de preluare a etajelor II și III încă din anul 2017, dar între timp s-a modificat Legea administrației publice și toate demersurile au fost reluate.

La primărie există și un studiu de fezabilitate, întocmit în 2015, în care se specifică faptul că imobilul ar putea fi demolat, având în vedere cheltuielile mult prea mari pentru reabilitarea lui. Acum însă e nevoie de un alt studiu în acest sens, dar și de aprobarea Ministerului Educației pentru preluarea clădirii.

„Se solicită Guvernului României, transferul din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale prin Inspectoratul Școlar Județean Olt și Palatul Copiilor «Adrian Băran» Slatina, în domeniul public al municipiului Slatina, a spaţiilor de la etajele II şi III ale imobilului situat în municipiul Slatina, strada Drăgăneşti, nr. 21, în suprafaţă utilă totală de 1.355,80 mp (suprafață utilă etaj II – 674,51 mp; suprafață utilă etaj III – 681,29 mp) şi a împrejmuirii imobilului”, se precizează în hotărârea de consiliu aprobată miercuri.

După ce Guvernul va emite o hotărâre prin care acceptă transferul de proprietate, autoritățile au două variante: să consolideze și să modernizeze clădirea sau să o demoleze, în funcție de ceea ce va decide expertiza tehnică.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți