12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

„Nocturna Bibliotecilor”, la Biblioteca „Ion Minulescu”

- Advertisement -

„Nocturna Bibliotecilor – Bibliotecă cu stil” este evenimentul devenit deja tradiţie pentru angajaţii Bibliotecii Judeţene Olt „Ion Minulescu”, cu sediul în municipiul Slatina, şi va avea loc joi. Pornind de la ideea că biblioteca inspiră la creativitate şi imaginaţie, publicul care va veni să viziteze instituţia culturală va avea parte de un amplu program de activităţi pe parcursul întregii zile.

„Proieştii de filme, ateliere de creaţie, recital de poezie şi muzică, face painting, vizite tematice, expoziţii de carte şi desen, momente teatrale, vernisaj, reprezentaţie karate, toate reunite sub sloganul «Bibliotecă cu sitil» pentru a marca evenimentul «Noaptea Bibliotecilor»”, este invitaţia adresată de reprezentanţii bibliotecii judeţene.

Manifestările dedicate acestui eveniment încep de la ora 10:00 şi se vor încheia undeva după ora 20:00, iar protagonişti vor fi preşcolari, elevi de gimnaziu, dar şi liceeni, de la unităţi de învăţământ din Slatina şi judeţul Olt – Brâncoveni, Osica de Sus şi Izvoarele. Nu doar cei mici sau elevii vor fi în centrul atenţiei, în spectacole muzicale putând fi urmăriţi şi îndrăgita interpretă de muzică populară Ştefania Strejescu, folkistul slătinean Dan Ţolu sau corul „Voces Primavera”. De asemenea, nu vor lipsi reprezentaţia de căluş a copiilor din Ansamblul de căluşari „Plaiurile Olteţului” din comuna Osica de Sus, vernisajul „Culoarea sufletului meu” a artistului plastic Dan Dimulescu, scenetele „Deşteptăciunea proştilor”, „Cititorul de contor” şi monologurile „Uitucul”, „Se-nţelege tot ce zic” ale copiilor de la Palatul „Adrian Băran” Slatina sau sceneta „Gaiţele” a aelevilor de la Şcoala Gimnazială Brâncoveni. Şi trupa de teatru „Karisma” a Şcolii Gimnaziale „Eugen Ionescu” Slatina va pune în scenă piesa de teatru „Cine este acest Ionescu?”, de Richard Letendre.

Cătălin FIRCOIU   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți