13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Locul de joacă din Parcul Tineretului Slatina, vandalizat de tineri

- Advertisement -

Mai mulţi tineri care, zilele trecute, au vandalizat locul de joacă din Parcul Tineretului Slatina au fost amendaţi de poliţiştii locali, anunţă Emil Moţ, primarul municipiului, pe pagina sa de socializare. Imaginile în care aceştia folosesc componentele locului de joacă au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în zonă şi au fost publicate joi pe Facebook, cu scopul de a evita pe viitor astfel de evenimente.

Edilul a spus că aceste componente de la locul de joacă sunt destinate copiilor, nu adulţilor, iar menţinerea lor în perfectă stare de funcţionare ţine de responsabilitatea fiecărui cetăţean. „În calitate de primar al frumosului nostru oraș doresc să vă reamintesc tuturor faptul că toate componentele locului de joacă sunt destinate exclusiv copiilor și pot fi utilizate în intervalul orar 08:00 – 22:00. De asemenea, vă precizez tuturor faptul că deși investițiile din locul de joacă situat în Parcul Tineretului sunt calitative, acestea nu sunt destinate adulților, contrar a ceea ce se poate observa în imaginile surprinse de camerele video amplasate în această locație. În calitate de cetățean al acestui oraș consider ca menținerea a tot ceea ce se construiește în orașul nostru este responsabilitatea fiecăruia dintre noi! Menționez că acești indivizi au fost sancționați de către echipajele de la Poliția Locală în conformitate cu legislația aflată în vigoare”, a declarat Emil Moţ.

Amenzile pe care le-au primit tinerii care au vandalizat locul de joacă sunt usturătoare. Până acum, poliţiştii locali au dat 14 sancţiuni contravenţionale, valoarea medie a unei astfel de contravenţii fiind de 300 de lei. „Sunt aplicate până în prezent în jur de 14 amenzi, iar valoarea unei sancţiuni este în medie de 300 de lei. Contravenţiile au fost aplicate pentru folosirea locului de joacă după ora 22:00, programul de funcţionare fiind între 08:00 şi 22:00, sau pentru folosirea improprie şi degradare. Însă, sancţiunile pe care le putem aplica pot fi mult mai mari, având în vedere că sunt cuprinse între 200 şi 1.500 de lei. În Parcul Tineretului au mai fost degradate tribuna cu scaune de plastic şi gardul de la terenul multifuncţional, un panou de baschet tot de aici, iar un aparat de fitness s-a defectat după ce o persoană supraponderală l-a folosit”, a transmis Adrian Pop, directorul Poliţiei Locale Slatina.

Parcul Tineretului, care a costat peste 13 milioane de lei, a fost inaugurat la sfârşitul lunii august şi a fost amplasat pe terenul fostei unităţi militare din Slatina, pe o suprafață de mai bine de trei hectare şi jumătate. Zona, care în scurt timp a devenit cea mai mare atracţie pentru slătineni, dispune de spații de relaxare și agrement pentru toate vârstele.

Cătălin FIRCOIU   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți