10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bodyguarzii lui Codiţă, legea cu pumnul şi lacrimogene în Caracal

- Advertisement -

Trei agenţi de pază de la firma Safety Security, controlată de Remus Rădoi, zis Codiţă, dar şi un al alt bărbat, sunt cercetaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile după ce joi noaptea au fost implicaţi într-un scandal izbucnit pe o stradă din municipiul Caracal.

Bodyguarzii au oprit în trafic un autoturism în care se aflau un tânăr de 27 de ani, împreună cu concubina lui, cu cumnata sa, dar şi cu un băieţel de doar trei ani, copilul cuplului. Cei trei tineri au fost agresaţi după ce, potrivit unor surse, ar fi fost primii care au intrat în conflict cu paznicii lui Codiţă, iar aceştia din urmă şi-au chemat în ajutor colegii care au folosit spray-ul iritant lacrimogen, fără a ţine cont că împreună cu tinerii era şi un copil. Pentru că a avut probleme respiratorii în urma folosirii spray-ului, micuţul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru a primi îngrijiri medicale. Şi tatăl său, Marius Predecu, un afacerist local ce acum ceva timp vorbea într-un interviu  despre „mafia” societăţilor de pază şi protecţie din Caracal, după dispariţia Alexandrei Măceşanu, a ajuns la spitalul din Caracal, cu traumatisme faciale. Niciunul dintre ei nu a rămas internat.

Sesizaţi cu privire la cele întâmplate, poliţiştii îi anchetează acum pe agenţii de pază de la firma lui Remus Rădoi pentru mai multe infracţiuni, una dintre ele fiind lovire şi alte violenţe „În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00:00, un tânăr de 27 de ani, din Caracal, a sesizat faptul că în timp ce se afla împreună cu trei persoane, pe o stradă din localitate, pe fondul unui conflict spontan, ar fi fost loviți de alte persoane, angajate ale unei firme de pază din localitate, a cărei licență a fost anulată la solicitarea IPJ Olt, însă măsura a fost contestată în instanță. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul de obiecte periculoase”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

În urma scandalului vreo zece persoane au fost duse la audieri, pe lângă bodyguarzi ai firmei lui Codiţă dând declaraţii şi o parte dintre pietenii tânărului agresat pe care acesta i-a chemat în ajutor. Audiaţi la sediul Poliţiei Caracal, vineri noaptea în cazul a patru dintre bărbaţi, dintre care trei agenţi de pază şi un tânăr din cercul de prieteni al şoferului bătut, cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Olt. Sâmbătă după-amiaza, cei patru reținuţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal care au luat decizia ca aceştia să fie plasaţi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Bodyguarzii sunt angajaţi ai Safety Security, o firmă deţinută de Codiţă a cărei licenţă a fost anulată la cererea poliţiştilor, însă cum decizia a fost contestată în instanţă, dosarul fiind încă în judecare, firma îşi desfăşoară încă activitatea până când se va da o soluţie definitivă cu privire la acest aspect.

Remus Rădoi, un personaj controversat

Remus Rădoi, zis şi Codiţă, este un personaj controversat. Acesta a fost implicat de-a lungul anilor în mai multe scandaluri, unul dintre cele mai recente fiind cel de la sfârşitul lunii martie, care a avut loc la un club din Caracal deţinut chiar de Codiţă. Atunci membri ai clanului Cimino din Craiova i-au atacat pe bodyguarzii de la club. Au fost rănite atunci trei persoane, una fiind un agent de pază care a suferit o rănă la abdomen după ce a fost tăiat cu sabia, dar şi avariate două autoturisme.

Însă, unul dintre cele mai grave conflicte în care Remus Rădoi a fost implicat este cel de acum zece ani. Atunci acesta s-a răfuit cu un grup de romi condus de Vacă, tot scandalul pornind după ce maşina lui Codiţă a fost serios avariată de un autoturism condus chiar de Vacă. Totul a degenerat, iar cei implicaţi şi-au chemat ajutoare. Afaceristul, înarmat cu un pistol cu bile de cauciuc, a început să tragă, pentru a fi aplanat conflicul intervenind poliţiştii şi jandarmii care au tras mai multe focuri de avertisment. Trei persoane, printre care şi un copil de doi ani, au fost rănite atunci. Şi nu este singurul scandal pe care Remus Rădoi l-a avut cu romii din Caracal.

Rădoi a fost un personaj care a apărut mult pe micile ecrane după dispariţia Alexandrei Măceşanu, acesta purtând discuţii cu poliţiştii, care i-au cerut ajutor pentru a o localiza pe adolescenta dispărută din Dobrosloveni. Ar fi vorbit în acest sens chiar cu Nicolae Alexe, adjunct al IPJ Olt, care a fost demis ca urmare a scandalului de la Caracal.  

Deţinător a trei firme de pază

Scandalurile ca scandalurile, însă Codiţă este omul care controlează trei firme de pază. Pe lângă Safety Security, unde sunt angajaţi agenţii de pază implicaţi în scandalul de joi noapte, acesta a mai avut şi Spartan Pază şi Protecţie, pentru care nu a mai cerut prelungirea licenţei ce expirase în iulie, dar şi Thug Security.

Unele dintre aceste societăţi au avut profituri imense în ultima vreme, având încheiate contracte cu clienţi importanţi din ţară. Potrivit unor informaţii publicate în august pe site-ului bugetul.ro, principala lui afacere a avut cel mai mare profit anul trecut. Firma Safety Security pe care el o deţine prin interpuşi a câştigat în 2018 peste 4,2 milioane de lei, respectiv peste 900.000, iar cifra de afaceri a fost de peste 13,2 milioane lei. Profitul a fost unul impresionant şi acum doi ani, potrivit jurnaliştilor bugetul.ro Safety Security având câştig de peste 2,4 milioane lei. CFR, CFR Călători, Romgaz, Primăria şi Spitalul Caracal, CET Govora, dar și alte instituții de stat, se numără printre clienţii lui Remus Rădoi.

Codiţă a dat şi un interviu pentru bugetul.ro spunând că el nu este interlop, aşa cum a fost numit, iar contractele pe care firmele lui le are încheiate în ţară sunt legale, fiind câştigate în urma unor licitaţii.

Bugetul.ro mai dezvăluie şi faptul că celelalte două firme ale lui Rădoi au înregistrat pierderi în 2018. Dacă Spartan Protecție și Pază a avut aproximativ 260.000 de lei, Thug Security a declarat pierderi de peste 870.000 de lei.

A. M.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți