10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Și-a omorât concubina, strângând-o de gât. Înainte, bărbatul a bătut-o cu brutalitate timp de două zile

- Advertisement -

O femeie de 44 de ani, din comuna Stoenești, a fost găsită miercuri dimineața moartă în baraca de la o stână de oi de pe un câmp din localitate, cel care a comis fapta fiind un bărbat de 46 de ani, originar din comuna Băbiciu, cioban la stână. Criminalul, pe numele său Gheorghe Costea, avea o relație de concubinaj cu victima pe care, după ce timp de două zile în care a bătut-o cu brutalitate, a strâns-o de gât până și-a dat ultima suflare.

Proprietarul oilor și fostul bărbat care a avut înainte o relație de concubinaj cu femeia și aveau împreună cinci copii au făcut descoperirea macrabă. Timp de două zile nu au mai văzut-o prin localitate și s-au gândit la ce este mai rău, mai ales că nu era pentru prima dată când actualul concubin, cu care era împreună de aproape trei ani, o agresa. Miercuri dimineața s-au dus la stâna din câmp, l-au întrebat pe bărbat unde este, acesta nu a răspuns și când au intrat în baracă au găsit-o zăcând fără suflare în pat. La fața locului au intervenit și cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Județean Olt, însă aceștia nu au mai putut face nimic pentru salvarea ei, fiind decedată de ceva vreme.

Agresorul a fost reținut de procurorii Parchetului Olt pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentat magistraților Tribunalului Olt care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de omor.

Marian Nițu, procuror la Parchetul Olt, a declarat că fapta a fost comisă pe fondul geloziei, având în vedere că femeia, deși avea o relație cu bărbatul din Băbiciu, se mai ducea din când în când pe la fostul concubin și copiii lor pentru a le mai face treburi prin gospodărie. „Este vorba de doi concubini, care aveau o relație de aproximativ trei ani. Pe fondul geloziei și al consumului de alcool, bărbatul de loc din Băbiciu, care era îngrijitor de oi la o stână din Stoenești, a început să o agreseze de luni, agresiuni care au continuat și a doua zi, miercuri culminnd cu sugrumarea victimei. Proprietarul oilor care îl angajase, dar și fostul ei concubin cu care avusese o relație de mai bine de 20 de ani și aveau împreună cinci copii, au sesizat că aceasta nu se mai vede pe acolo, la stână, și s-au dus să o caute, găsind-o decedată pe patul din baracă, după ce inițial actualul concubin le-a spus că nu știe unde este. Discuțiile dintre cei doi, în urma căreia ea mai era bătută, porneau și de la faptul că femeia se mai ducea pe la fostul concubin. Câteva luni stătea cu concubinul de acum și din când în când se mai ducea să stea și cu fostul, pentru a-și reveni din bătăi, din condițiile mizere în care stătea la stână. Apoi, revenea la actualul, în câmp. El a fost reținut miercuri, iar joi magistrații Tribunalului Olt au dispus arestarea sa”, a declarat procurorul Marian Nițu de la Parchetul Olt.

Medicii legişti spun că moartea femeii a fost una violentă, acesta murit cel mai probabil în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după ce bărbatul a lovit-o peste tot corpul cu pumnii şi un ciumag, apoi a sugrumat-o. „Victima a prezentat echimoze, hematoame, excoriaţii, plăgi contuze; fractură piramidă nazală; fractură unghi mandibular drept; multiple infiltrate hemoragice epicraniene; hemoragie leptomeningee, temporal bilateral şi cerebeloasă; contuzie cerebrală difuză; fractură corn drept hioid şi fractură mediană cartilaj tiroid cu infiltrate hemoragice în ţesuturile moi ale gâtului. Moartea a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute, consecinţa unei sugrumări în condiţiile unui politraumatism prin agresiune individuală. Leziunile traumatice de la nivelul gâtului (excoriaţii semilunare), fractură hioid şi cartilaj tiroid au fost produse prin compersiune cu mâna şi au legătură directă şi necondiţionată cu decesul. Moartea poate data din data de 22 octombrie”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți