Patru eleve de gimnaziu au fost implicate luna trecută într-un incident petrecut pe o stradă din Slatina, trei dintre ele umilind-o şi agresând-o pe a patra. Bătaia a fost filmată, iar imaginile au fost făcute publice la începutul acestei săptămâni.

Adolescentele învaţă la unităţi de învăţământ din Slatina, iar totul a fost filmat cu telefonul mobil de una dintre ele. Bătăuşele ar fi eleve de la Şcoala nr. 3 şi „George Poboran”, iar victima de la Liceul cu Program Sportiv Slatina.

În imaginile video, apărute luni în spaţiul public, se vede cum copila agresată a fost doborâtă la pământ de una dintre fete, care o calcă, pur şi simplu, pe cap. De asemenea, aceasta, împreună cu încă o tânără, o lovesc cu mâinile şi picioare în mai multe zone ale corpului, dar şi peste faţă. Elevele implicate în incident au fost identificate şi duse la Sediul Poliţiei municipiului Slatina, pentru a da declaraţii cu privire la cele întâmplate, iar polițiștii fac cercetări pentru lovire sau alte violenţe.

„La data de 28 octombrie 2019, în urma apariției în mediul on-line a unui filmuleț, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, Biroul Ordine Publică – Compartiment Proximitate  s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de «lovirea sau alte violențe», faptă care ar fi fost săvârșită la data de 19 septembrie, în municipiul Slatina, pe strada Prelungirea Tunari. Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că două minore, în vârstă de 13 ani, din municipiul Slatina, ar fi agresat o minoră, tot de 13 ani, în urma unui conflict spontan. Incidentul a fost filmat de o a patra minoră, de 14 ani, care a si distribuit filmulețul. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<