15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Poliţistul bătăuş din Potcoava, fără drept de port armă

- Advertisement -

Nicuşor Rotaru, poliţistul de 35 de ani, din oraşul Potcoava, care este cercetat penal de colegii săi după ce, sâmbătă, a bătut-o cu brutalitate pe o femeie din localitate, pe care o chemase să-i ajute o rudă la zugrăvitul unei camere, este de câţiva ani în vizorul şefilor săi. Este cercetat disciplinar pentru absenţe nemotivate, dar şi pentru consum de alcool în timpul serviciului, iar de acum şase ani nu mai are dreptul să poarte armă.

În anii trecuţi ar fi avut mai multe certuri cu părinţii, care l-au reclamat că i-ar fi ameninţat cu pistolul din dotare. Însă, poliţiştii au făcut cercetări la vremea aceea, iar arma a fost găsită ţinută închisă la locul ei, aşa cum se procedează când un om al legii îşi ia pistolul acasă. Între timp, părinţii şi-au retras plângerea cu privire la aspectele pe care le-au semnalat, dar agentului Nicuşor Rotaru i-a fost retras dreptul de port armă din cauza abaterilor din timpul serviciului. A rămas fără acest drept în urmă cu şase ani, în 2013, în acest an primind şi sancţiune disciplinară din partea superiorilor săi. Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, spune că atunci a primit o mustrare scrisă pentru absenţe nemotivate de la serviciu, o sancţiune disciplinară, constând în diminuarea drepturilor salariale pe o perioadă de trei luni, tot pentru absenţe nemotivate de la serviciu, primind şi în anul 2014. Cercetat disciplinar este şi în 2019, de data aceasta pentru consum de alcool în timpul serviciului, cazul fiind în curs de soluţionare.

În prezent, agentul este monitorizat psihologic, pentru a se clarifica starea sa medicală. „Pe parcursul anilor, a avut un comportament de neadaptare şi s-au constatat probleme de natură psihologică cu risc major. În cazul său s-a început procedura de expertizară medico-militară a capacităţii de muncă, iar agentul a fost inclus într-un program de monitorizare psihologică. Va urma acest program până când situaţia lui medicală se va clarifica”, a declarat reprezentantul IPJ.

Şi, din câte se pare, poliţistul Nicuşor Rotaru are în continuare probleme. Sâmbătă a agresat cu bestialitate o femeie pe care a chemat-o să îi ajute o rude la zugrăvitul unei camere. Nu doar că a bătut-o de aceasta a ajuns în stare gravă la Spitalul Slatina, rămânând internată, dar femeia a spus că omul legii ar fi încercat să o şi violeze. Era în stare de ebrietate, iar totul a pornit pe fondul unor discuţii în contradictoriu. În urma conflictului, agentul s-a ales cu dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, iar şefii îl cercetează din nou disciplinar. „Inspectoratul de Poliție Județean Olt nu tolerează astfel de comportamente, împotriva agentului fiind dispusă cercetarea prealabilă pentru comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției, urmând ca la finalizarea acesteia să fie dispuse măsuri legale”, a spus Cristian Grigorescu de la inspectorat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți