10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cine aduce lanțul Hilton la Slatina

- Advertisement -

Familia Popescu, proprietara cofetăriilor Acasă și a companiei Pop Industry vrea să construiască un hotel sub brandul Hilton, la Slatina. Imobilul va fi ridicat pe strada Pitești, în locul fostei fabrici de rulmenți. Investitorul a solicitat Primăriei Slatina modificarea Planului urbanistic zonal, pentru a putea ridica un imobil cu parter și patru etaje.

Hotelul va avea 100 de camere, iar în solicitarea transmisă autorităților se precizează că acestea vor fi închiriate celor care călătoresc în scop de afaceri. Clădirea în care funcționa pavilionul central al fabricii de rulmenți va fi recompartimentată și extinsă, astfel încât să corespundă cerințelor unui hotel de 3 stele. „Tema de proiectare prevede conversia clădirii existente și transformarea sa într-un hotel de 3 stele destinat călătoriilor de afaceri, sub marca Hampton din lanțul Hilton. Noul hotel va oferi clienților 100 de camere situate pe patru etaje de cazare. Hotelul va mai cuprinde o parcare exterioară, recepție la parter, zonă publică cu salon mic dejun, bar, sală de fitness, spaţii administrative. Proiectul presupune transformarea clădirii administrative nefuncționale existentă pe acest amplasament – Pavilionul Administrativ din incinta fostei Fabrici de Rulmenți Slatina – şi adaptarea acesteia la cerințele funcțiunii de hotel”, se precizează în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre de consiliu.

Consilierii locali ai Slatinei își vor da acordul pe acest proiect de modificare a planului urbanistic. Ulterior, investitorul va obține avizele necesare, urmând ca proiectul să fie depus în vederea solicitării de fonduri europene.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți