10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă doi bodyguarzi ai lui Codiţă, plasaţi sub control judiciar

- Advertisement -

Scandalul petrecut săptămâna trecută pe o stradă din municipiul Caracal are în continuare urmări, încă doi agenţi de pază de la firma Safety Security, deţinută de Remus Rădoi, zis Codiţă, fiind cercetaţi penal.

Bodyguarzii au fost prezentaţi luni procurorilor Parchetului Caracal, care au dispus împotriva lor plasarea sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

„În continuarea cercetărilor efectuate în dosarul penal deschis cu privire la conflictul din noaptea de 24 octombrie de pe raza municipiului Caracal şi a administrării probatoriului în cauză, prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal din data de 28 octombrie, încă doi bărbaţi, cu vârstele de 34 şi 36 de ani, din municipiul Caracal, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile. Aceştia sunt angajaţi ai firmei de pază şi sunt bănuiţi că au participat la conflictul respectiv”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Sursa citată a adăugat că dosarul penal se află în instrumentarea Poliţiei municipiului Caracal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat Parchetului cu propunerile legale.

Cei doi angajaţi ai lui Codiţă, care sunt acuzaţi de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, se alătură celorlalte patru persoane, din care trei sunt tot bodyguarzi de la Safety Security, care au fost plasate sub control judiciar sâmbătă, după ce o noapte au petrecut-o în Arestul Poliţiei Olt.

Agenţii de pază sunt cercetaţi penal de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul de obiecte periculoase, iar a patra persoană este un tânăr din cercul de prieteni al victimei acestora, cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri.

În noaptea de joi spre vineri, angajaţii Safety Security au oprit în trafic un autoturism în care se aflau un tânăr de 27 de ani, împreună cu concubina lui, cu cumnata sa, dar şi cu un băieţel de doar trei ani, copilul cuplului. Tinerii au fost bătuţi după ce, potrivit unor surse, ar fi fost primii care au intrat în conflict cu bodyguarzii lui Codiţă, iar aceştia din urmă şi-au chemat în ajutor colegii care au folosit spray-ul iritant lacrimogen, fără a ţine cont că împreună cu cei trei tineri era şi micuţul. Pentru că a avut probleme respiratorii în urma folosirii spray-ului, băiatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru a primi îngrijiri medicale. Şi tatăl său a ajuns la spitalul din Caracal, cu traumatisme faciale. Niciunul dintre ei nu a rămas internat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți