„Efemeride”, expoziţie de artă fotografică la Galeria Artis Slatina

Galeria Artis Slatina a Muzeului Judeţean Olt găzduieşte joi, cu începere de la ora 18:00, vernisajul expoziţiei de artă fotografică „Efemeride”, semnată de graficiana Cristina Bacicu Botez.

Originară din Cluj şi stabilită în municipiul Slatina, artista de 67 de ani a avut de-a lungul ultimilor ani mai multe expoziţii personale, lucrările sale putând fi văzute atât la Slatina, cât şi în Craiova sau Râmnicu Vâlcea.

Acum, expoziția de artă fotografică „Efemeride” a Cristinei Bacicu Botez cuprinde 40 de ipostaze fotografice surprinse de aceasta în decursul peregrinărilor sale, acasă la Slatina, pe malul Oltului, prin solara Grecie și în Maramureșul istoric.

„Într-o atmosferă meditativă, discretă, intimistă, expoziția este o reflecție profundă asupra tainelor și detaliilor lumii, care, oricât de nesemnificative ar fi, pot constitui teme incitante de interes plastic. «Efemeridele» Cristinei Bacicu Botez sunt trăiri extatice inefabile, care pulsează în paradisul vieții și pe care nisipul ce se scurge în clepsidra timpului nu le poate estompa. Zborul clipei imortalizat într-o străfulgerare fotografică, pe orice fel de subiect, nu face altceva decât să ne învedereze convingerea că gândurile imaculate ale Cristinei Bacicu Botez nu sunt altceva decât fântâni săpate în infinit”, este invitaţia adresată de Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean, la expoziţie.

Lucările expuse în cadrul „Efemeride” vor putea fi văzute de iubitorii de fotografie la Galeria Artis Slatina timp de trei săptămâni, până pe 22 noiembrie, inclusiv.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<