12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Europarlamentarul Rareş Bogdan, întâlnire cu liberalii din sudul judeţului

- Advertisement -

Liberalii din zona municipiului Caracal, dar şi din zona de sud a Oltului, s-au întâlnit miercuri după-amiaza cu lideri importanţi ai organizaţiei judeţene a PNL, alături de ei fiind şi europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al formaţiunii politice.

Peste 400 de liberali olteni au fost prezenţi la întâlnirea care a avut loc în sala de festivităţi a localului din Parcul Constantin Poroineanu, în cadrul căreia s-au adus în discuţie informaţii cu privirele la alegerile prezidenţiale de săptămâna viitoare şi modul de mobilizare a acestora la nivelul judeţului, dar şi despre alegerile locale şi parlamentare care vor avea loc anul viitor.

În urma şedinţei cu aleşii locali PNL din zona de sud a judeţului, europarlamentarul Rareş Bogdan şi liderii liberali de la Olt au susţinut şi o conferinţă de presă, în care s-a vorbit despre viitoarele alegeri, precum şi despre ceea ce se va întâmpla la nivelul judeţului odată cu învestirea Guvernului Orban, mai ales în privinţa numirii unui prefect şi subprefecţi noi, precum şi a schimbării şefilor de instituţii deconcentrate. De asemenea, a fost adus în discuţie şi subiectul arzător dezbătut miercuri de presa naţională şi locală cu privire la închiderea a 30 de spitale de către PNL, vehiculându-se că printre acestea se află şi Spitalul Orăşenesc Balş.  

„Am observat în rândul oltenilor o foarte mare deschidere faţă de PNL şi candidatul nostru, Klaus Iohannis, ceea ce mă face să cred că în 2020 PNL va câştiga alegerile locale”, a spus Liviu Voiculescu, preşedintele liberalilor olteni. În completarea sa a venit Marian Vasile, prim-vicepreşedinte al PNL Olt, dar şi primar al comunei Studina, care a spus că speră ca şi municipiul Caracal să fie condus de anul viitor de o administraţie liberală: „Este momentul ca după 30 de ani de comunism şi Caracalul să fie condus de o administraţie liberală. Este firesc, natural. La alegerile prezidenţiale sunt convins că avem cel mai bun candidat şi vom câştiga detaşat, iar după aceea ne vom angrena cu toţii în câştigarea Caracalului, a alegerilor locale şi parlamentare. La noi abia acum vine revoluţia. Dacă în alte zone ale ţării Revoluţia a ajuns mult mai devreme, se pare că acum va ajunge şi în Caracal şi în Olt”.

După apariţia în presă a informaţiei cu privire la închiderea Spitalului Orăşenesc Balş, Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt a infirmat acest lucru. „Este o minciună ordinară, la fel ca şi minciuna referitoare la programul «Tomata», toate programele vor continua, bineînţeles pe fiecare dintre ele va trebui să facem mici modificări, mici ajustări, pentru că sunt unele probleme şi noi ca partid vrem să îndreptăm anumite nedreptăţi care sunt acolo”, a declarat Voiculescu. Deputatul de Olt Gigel Ştirbu, vicepreşedinte al Regiunii Sud – Vest Oltenia, a făcut şi el precizări pe subiect, spunând: „Este firesc ce se întâmplă vizavi de aceste intoxicări. Vă aduc aminte că din ’90 până astăzi, de fiecare dată când au fost alegeri prezidenţiale, Partidul Social Democrat, prin diversele sale denumiri, a spus de fiecare dată că în ’90 vin înapoi moşierii şi îşi iau pământurile, că vin industriaşii şi îşi iau fabricile, că în 2000 Vadim îi va aduce pe stadione, îi va împuşca şi îi va băga în puşcărie şi tot aşa. Este clar, iar asta este încă o dovadă vie a faptului că preşedintele Klaus Iohannis va câştiga clar aceste alegeri”.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a vorbit despre prima poziţie ocupată de preşedintele Klaus Iohannis în sondajul de opinie pentru prezidenţiale.  „Ultimul sondaj de opinie ne arată că preşedintele e la 43% şi va intra primul în primul tur, locul 2 este ocupat de candidatul PSD, apoi vine USR, candidatul susţinut de Pro România, PMP, candidat independent, etc. Lucrurile sunt destul de clare din punct de vedere al campaniei electorale, care este ceva mai atipică. Este bătălia doar pe numărul de voturi cu care vom intra în turul doi, ambiţia este să luăm peste numărul de voturi avut în 2014, de 6,4 milioane. Sper să avem undeva între 6,5 – 7 milioane, chair peste. Sunt aproape o mie de secţii şi în diaspora şi sperăm că vor vota spre un milion de oameni la aceste alegeri prezidenţiale”, a spus liderul liberal.

Întrebat de jurnalişti cât de repede se vor schimba prefecţii şi subprefecţii după validarea guvernului condus de Ludovic Orban, preşedintele PNL, dar şi despre şefii de deconcentrate, europarlamentarul a spus că acest lucru se va întâmpla foarte repede. „Foarte repede se vor schimba prefecţii. În secunda în care vom avea guvernul valid, Ludovic Orban şi echipa domniei sale. Sper să nu treacă mai mult de 48 de ore pentru a schimba toţi prefecţi şu subprefecţii, apoi să evalueze toţi şefii de deconcentrate, pentru că puterea PSD, care astăzi este în cădere continuă din punct de vedere al imaginii publice şi dezastruoasă din punct de vedere al imaginii internaţionale, este periculoasă tocmai prin această încrengătură pe care o au la nivelul tuturor instituţiilor statului, tuturor deconcentratelor. Dar, vă asigur că noi nu dăm afară oameni doar pentru că au lucrat din vremea guvernării PSD. Dacă sunt slabi, dacă au avut lipsă de performanţă, dacă au ajuns prin concursuri trucate, dacă s-au dovedit a fi nişte captivi ai ordinelor primite de la partid şi nu a slujirii cetăţeanului, atunci vor pleca. Dacă sunt foarte buni şi dacă se dovedesc competenţi în poziţiile pe care le ocupă, vă asigur că atunci nimeni nu vrea să îndepărteze competenţii, vrea să îi atragă”, a mai spus Rareş Bogdan.

La întâlnirea cu activul de partid de la Caracal, alături de cei amintiţi au fost prezenţi şi Daniel Tudor, prim-vicepreşedinte PNL Olt, şi Cristi Pavel, preşdintele PNL Caracal.

Liderii liberali din Olt au şi joi o întâlnire cu membrii PNL din zona Slatina, dar şi din zona de nord a judeţului. Europarlamentarul Siegfried Mureşan va veni la Slatina şi, împreună cu conducerea judeţeană a PNL, va purta discuţii cu reprezentanţii societăţii ALRO de pe platforma industrială a municipiului, iar mai apoi se întâlneşte cu activul de partid în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți