Primăria Slatina a semnat contractul de finanțare pentru amenajarea pistelor de biciclete

Primăria Slatina a semnat miercuri contractul de finanțare pe fonduri europene pentru amenajarea a 14 kilometri de piste pentru biciclete. Autoritățile speră să încurajeze cât mai mulți slătineni să renunțe la mașinile personale și să circule cu astfel de vehicule ecologice. Valoarea proiectului depășește 2,7 milioane lei.

Primarul Slatinei, Emil Moț, a fost miercuri la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, pentru a semna contractul de finanțare pentru proiectul „Realizare infrastructură pentru biciclete”. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4, și are o valoare totală de peste 2,7 milioane lei. Investiția prevede amenajarea de piste de biciclete, pe o distanță de 14 kilometri, pe arterele din municipiul Slatina, structurate pe patru tronsoane: Tronsonul 1 Plaja Olt – Casa de Cultură a Tineretului, Tronsonul 2 Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești, Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei, Tronsonul 4 Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu.

Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 metri și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată. „Prin soluția propusă în cadrul proiectului, se vor asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete) și implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de dioxid de carbon în municipiul Slatina”, a anunțat primarul Emil Moț, pe pagina sa de Facebook.

Simona Vârban

Un comentariu la „Primăria Slatina a semnat contractul de finanțare pentru amenajarea pistelor de biciclete

  • Acum pe final de mandat al puterii PSD-iste,dar si de primar,Moț s-a gandit să pună mâna pe niște bani din care să își tragă si el dimpreuna cu golanii lui din PSD Olt o sumă frumușică… Așa au făcut si predecesorii PSD-ului de azi,respectiv cei PDSR Olt, când au păpat banii contribuabililor , investind de ochii lumii in niste stâlpi pentru troleibuze in Slatina.Dar in final au rămas doar stâlpii.. iar troleibuzele au fost casate transformate in vile si mașini pentru baronii rosii. Rețeaua de troleibuz din Slatina a asigurat transportul electric din oraș. Rețeaua a fost inaugurată în 30 mai 1996 și a fost închisă în 31 decembrie 2005.Așa se vrea si acum….

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<