17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 5.600 de olteni, imunizaţi împotriva gripei sezoniere

- Advertisement -

De la o săptămână la alta numărul cazurilor de viroze şi pneumonii este în creştere la Olt, la fel şi numărul persoanelor care se vaccinează antigripal. Numai în ultima săptămână s-au înregistrat aproape 2.300 de olteni îmbolnăviţi cu afecţiuni de sezon, iar numărul celor imunizaţi împotriva gripei sezoniere a ajuns la peste 5.600.

Datele centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Olt arată că săptămâna trecută au fost 1.656 de olteni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, dintre care 47 au fost internaţi, în timp ce 643 au fost diagnosticaţi cu pneumonii, 93 dintre ei fiind internaţi. În continuare, ponderea cazurilor este deţinută de oltenii din grupele de vârstă cuprinse între 0 şi 19 ani. Specialiştii în sănătate publică avertizează încă odată că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică.  

Aşadar, imunizarea împotriva gripei sezoniere a continuat, în judeţ fiind în prezent peste 5.600 de olteni vaccinaţi. 19.320 de doze de vaccin gripal pentru vaccinarea grupelor considerate la risc au ajuns până acum în Depozitul Antiepidemic al DSP, dintre acestea fiind realizate 5.658.   

Până acum s-au imunizat 2.668 de persoane cu vârsta de 65 de ani şi peste, 2.108 medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire copii sau bătrâni şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii, 804 persoane cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane, 46 de persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială, precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, 30 de gravide şi doi copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi cinci ani.

În noiembrie, DSP Olt va primi încă două tranşe de vaccin gripal, respectiv 33.350 doze – 17.550, plus 15.800, pentru desfăşurarea în continuare a campaniei de vaccinare antigripală.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți