3.1 C
Slatina
miercuri,29 noiembrie,2023

Ultimele Articole

Focare de pestă la Ipotești

- Advertisement -

După ce a atacat mai multe gospodării ale populaţiei, pesta porcină africană a ajuns şi la o fermă de porci din Olt. Boala a fost confirmată ieri în complexul de creştere a suinelor din Ipoteşti, construit recent de o mare companie din industria cărnii.

Ferma de porci construită de La Provincia în judeţul Olt a fost invadată de pestă. Veterinarii au confirmat în laborator prezenţa virusului şi au decis să ucidă preventivă toţi porcii din complex. „A fost confirmată pesta porcină africană şi la o exploataţie comercială de suine aflată în localitatea Ipoteşti, unde de astăzi, se aplică măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 3755 capete suine, conform planului de măsuri de combatere a bolii, aprobat în şedinţa CLCB (Comitetul Local de Combatere a Bolilor) din data de 31.10.2019”, a transmis printr-un comunicat de presă DSVSA Olt.

În comună a mai fost confirmat un caz de pestă porcină africană într-o gospodărie, unde au fost ucişi trei porci. Factorul uman este, se pare, sursa de transmitere a bolii în fermă. Exploataţia comercială de la Ipoteşti este ultima înfiinţată în judeţ.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți