„Şcoala de altădată”, o expoziţie inedită la Muzeul Judeţean Olt

Publicul slătinean, şi nu numai, poate afla cum era la școală la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea vizitând expoziția care va fi vernisată miercuri, 6 noiembrie, cu începere de la ora 11:00, la sediul Muzeului Județean Olt din Slatina.

Inedita expoziţiei – document, intitulată generic „Şcoala de altădată”, este organizată de Muzeul Judeţean Olt, în colaborare cu Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti, reprezentată prin inginerul Cristian Dumitru.

„Manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare, dar şi oracole, caiete de amintiri şi jurnale din perioada 1880 – 1980. Expoziția cuprinde şi o colecție de globuri pământești din perioada 1900 – 1980. Adresăm invitația copiilor de azi şi celor de ieri de a face o întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra împreună în atmosfera «școlii de altădată» din această perioadă trecută, dar nu şi uitată”, declară Laurenţiu Guţică, directorul muzeului, despre evenimentul cultural.

Expoziția „Şcoala de altădată” va fi deschisă până la data de 30 aprilie 2020.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<