Tânăr din Stoicăneşti, arestat pentru tentativă de viol şi tâlhărie calificată

Iulian Cosmin Jiga, un tânăr de 25 de ani, din comuna Stoicăneşti, a fost arestat luni de judecătorii caracaleni după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a vrut să violeze o consăteancă de 59 de ani, pe care a agresat-o şi căreia i-a sustras un telefon mobil şi o sumă de bani.

Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că faptele au avut loc pe un câmp din afara comunei Stoicăneşti în seara zilei de 1 noiembrie, în jurul orei 19:00, iar autorul a fost prins şi reţinut de poliţişti după două zile.    

„O femeie din 59 de ani, din Stoicăneşti, ne-a sesizat faptul că, pe un câmp din afara localităţii, un tânăr de 25 de ani, din aceeaşi localitate, ar fi încercat să întreţină relaţii sexuale şi i-ar fi sustras, prin violenţă, un telefon mobil şi o sumă de bani. În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Dăneasa, bărbatul bănuit de săvârşirea faptelor a fost prins duminică, 3 noiembrie, şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul a fost arestat pentru tentativă de viol şi tâlhărie calificată”, a spus reprezentantul IPJ.

Luni, procurorii Parchetului Caracal l-au prezentat pe Iulian Cosmin Jiga în faţa Judecătoriei Caracal cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar magistraţii au emis pe numele său mandat. Decizia instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi contestată. În prezent, tânărul din Stoicăneşti este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Olt.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<