Doi arestaţi în urma descinderilor din Drăgăneşti, Slatina şi două comune din Olt

Doi bărbaţi din oraşul Drăgăneşti Olt au fost arestaţi joi, după percheziţiile desfăşurate cu o zi înainte atât în Drăgăneşti, cât şi în localităţile Slatina, Găneasa şi Dăneasa.

Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare, pe numele lor fiind emis mandat pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată de hoţii de bunuri.

Bărbaţii au fost reţinuţi miercuri seara, poliţiştii stabilind că aceştia au comis mai multe furturi din societăţi agricole începând cu luna august şi până în noiembrie. „Bărbații, unul de 37 și celălalt de 24 de ani, din orașul Drăgănești Olt, ar fi sustras din cadrul mai multor societăți agricole diverse unelte electrice, biciclete și aparatură electronică. Cei doi au fost reţinuţi, iar astăzi (joi n.r.) Judecătoria Caracal a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. În prezent, aceştia se află în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Olt”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Arestările au avut loc ca urmare celor 15 descinderi efectuate miercuri de poliţişti în Drăgăneşti Olt, municipiul Slatina şi comunele Găneasa şi Dăneasa. În urma acestora, s-au ridicat televizoare, drujbe electrice, aparate de sudură, generatoare electrice, existând suspiciunea că acestea provin din furturi comise la societăţi comerciale, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 de lei. Zece persoane au fost conduse la sediul Poliției orașului Drăgănești Olt, pentru audieri.

Percheziţiile poliţiştilor au fost efectuate cu sprijinul mascaţilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale  Olt și al jandarmilor olteni, suportul tehnic de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.