Prefectura Olt, videoconferință de alegeri cu Ministerul de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a convocat joi în videoconferință toți prefecții, dar și membrii comisiei județene pentru organizarea alegerilor. El le-a transmis tuturor să nu se lase influențați de factori politici și de nicio altă încercare de manipulare, pe durata organizării scrutinului. Prefectul Angela Nicolae a precizat că toate aceste reguli vor fi respectate.

Prefecții de județ și toți șefii de instituții implicați în procesul electoral au fost joi în videoconferință cu noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela. Organizarea alegerilor în deplină siguranță a fost principalul subiect, iar ministrul a transmis un mesaj ferm de excludere a influenței politice din procesul electoral. Ministrul Vela a mai precizat că va trimite în fiecare județ un reprezentat care să se implice în luarea unor decizii imediate în situații dificile. „În această perioadă de pregătire a alegerilor, avem cu toții de dat un examen. Și noi la nivel central al Ministerului Afacerilor Interne și dumneavoastră, cu toții, la nivel județean. Voi delega de la structurile centrale în fiecare județ reprezentanți în misiune, să vă ajute, să vă susțină să luați decizii operative la bază”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

În Olt, totul este pregătit pentru ca alegerile de duminică să se desfășoare în bune condiții, a spus prefectul județului. „Pentru o bună  desfășurare a procesului electoral, încă de acum o lună am pregătit mutarea sediului Biroului Electoral Județean nr. 30 Olt. Am identificat o locație nouă, spațioasă, unde procesul de preluare a materialelor electorale să se poată desfășura în condiții mult mai bune. Începând de ieri, 6 noiembrie, noul BEJ (de la fostul Colegiu Agricol „Carol I” din str. Strehareți, nr. 150, municipiul Slatina n.r.) este total operațional, funcțional și pregătit de alegeri”, a explicat Angela Nicolae, prefectul județului.

În județul Olt vor fi deschise duminică 380 de secții de votare și sunt așteptați la urne aproximativ 365.000 de alegători.

Simona Vârban

Un comentariu la „Prefectura Olt, videoconferință de alegeri cu Ministerul de Interne

 • Doamna prefect ar fi cazul,dupa primul tur al alegerilor prezindentiale, sa isi dea demisia din functia de prefect,deoarece nu are rost sa stea in calea valului PNL-ist…Dupa demiterile si demisiile celor din PSD,in mod logic,o sa vina si analiza si verificarea a averilor dobandite de catre toti oamenii acestei tari,pana la gradul patru de rudenie.De ce ? Pentru ca unii si-au trecut averile si banii pe numele copiiilor ,parintilor si al rudelor.Vedeti cazul presedintelui C.J. Vrancea ,Marian Oprisan si al lui Darius Valcov.Ambii si-au trecut averea pe numele altor persoane…Exista legea 18 din 1968, a ilicitului.. Adoptarea unei noi legi a ilicitului inseamna si introducerea unei noi surse de venituri la buget, constand din valoarea averilor confiscate.

  Ca atare, legea anuala a bugetului de stat va introduce printre veniturile bugetare si pe cele provenind din conficarile in baza noii legi a ilicitului. Se va ajunge la conturarea unui “plan anual” de venituri la bugetul de stat in baza acelei legi. In mod sigur se va intocmi si un plan/strategie de actiune, care va contine un numar minim anual de verificari ce vor trebui efectuate si de personae care vor trebui verificate.
  Din pacate,trebuie sa stim si de ce si cum s-a ajuns la introducerea in Constitutia din 1991, imediat dupa schimbarea de sistem din decembrie 1989, a unui articol prin care se prevede ca se prezuma caracterul licit al dobandirii averii.Comunistii transfigurati in social democrati au dorit sa aibe liber la furat din banul public fara ca cineva sa ii traga la raspundere pentru averile dobandite dupa 1989…
  Recent, Curtea Constitutionala a reafirmat ca prevederea constitutionala in discutie nu impiedica “sanctionarea” prin confiscare a averilor dobandite illicit.

  Cine se teme de un control amanuntit al averilor dobandite dupa 1989?Bineinteles ca se tem cei care au furat din banul public,respectiv cei care au furat din fondurile nationale si europene so cei care au fentat fiscul.
  Asadar,fiecare va trebui sa se astepte la un astfel de control al provenientei averii. Nu trebuie, insa, sa se ingrijoreze nimeni din acest motiv, pentru ca, daca va dovedi provenienta licita a bunurilor sale, si –daca e cinstit- o va putea face,nu i se va intampla nimic.
  Numai ca, de data asta, pe langa politicienii de profesie,precum Valcov,Stanescu,Oprescu si multi altii, vor putea fi controlati pentru “illicit”, de exmplu, si ONG-istii si, in sfarsit, ziaristii si tot felul de ,,intreprinzatorii,,….

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<