6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectura Olt, videoconferință de alegeri cu Ministerul de Interne

- Advertisement -

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a convocat joi în videoconferință toți prefecții, dar și membrii comisiei județene pentru organizarea alegerilor. El le-a transmis tuturor să nu se lase influențați de factori politici și de nicio altă încercare de manipulare, pe durata organizării scrutinului. Prefectul Angela Nicolae a precizat că toate aceste reguli vor fi respectate.

Prefecții de județ și toți șefii de instituții implicați în procesul electoral au fost joi în videoconferință cu noul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Vela. Organizarea alegerilor în deplină siguranță a fost principalul subiect, iar ministrul a transmis un mesaj ferm de excludere a influenței politice din procesul electoral. Ministrul Vela a mai precizat că va trimite în fiecare județ un reprezentat care să se implice în luarea unor decizii imediate în situații dificile. „În această perioadă de pregătire a alegerilor, avem cu toții de dat un examen. Și noi la nivel central al Ministerului Afacerilor Interne și dumneavoastră, cu toții, la nivel județean. Voi delega de la structurile centrale în fiecare județ reprezentanți în misiune, să vă ajute, să vă susțină să luați decizii operative la bază”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

În Olt, totul este pregătit pentru ca alegerile de duminică să se desfășoare în bune condiții, a spus prefectul județului. „Pentru o bună  desfășurare a procesului electoral, încă de acum o lună am pregătit mutarea sediului Biroului Electoral Județean nr. 30 Olt. Am identificat o locație nouă, spațioasă, unde procesul de preluare a materialelor electorale să se poată desfășura în condiții mult mai bune. Începând de ieri, 6 noiembrie, noul BEJ (de la fostul Colegiu Agricol „Carol I” din str. Strehareți, nr. 150, municipiul Slatina n.r.) este total operațional, funcțional și pregătit de alegeri”, a explicat Angela Nicolae, prefectul județului.

În județul Olt vor fi deschise duminică 380 de secții de votare și sunt așteptați la urne aproximativ 365.000 de alegători.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți