10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 500 de oameni ai legii din Olt, angrenați în desfășurarea alegerilor prezidențiale de duminică

- Advertisement -

Peste 540 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră din Olt vor fi prezenți duminică, în ziua primului tur al alegerilor prezidențiale, în județ, pentru a efectua misiuni de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare,  precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Pe lângă oamenii legii, și reprezentanții altor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi implicați în desfășurarea alegerilor prezidențiale în județ.

Din totalul celor 380 de secții de votare, polițiștii asigură protecția a 223 de secții, repartizate în 217 locații, protecția a 57 de secții revenind în sarcina pompierilor. „Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate 175 de rezerve și echipe operative, pregătite să intervină”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În ziua procesului electoral, și jandarmii vor avea în responsabilitate 82 de secții de votare, unde vor fi prezente peste 160 de efective ale IJJ Olt. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. „Jandarmii vor asigura și desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Totodată, specialiștii ISU Olt au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor. 55 de polițiști de frontieră vor fi și ei în misiune la 16 secții de votare din șase localități, în ziua alegerilor prezidențiale.
Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pagina de internet a Poliției Olt – https://ot.politiaromana.ro/, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul MAI, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind alegerile pentru Președintele României din anul 2019 – https://www.mai.gov.ro/alegeri-prezidentiale-2019/.
Pentru prevenirea unor evenimente negative, reprezentanții IPJ Olt recomandă respectarea legislației electorale și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a prevederilor legale la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI!

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți