19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Asfaltări masive în cartierele Slatinei

- Advertisement -

Se asfaltează masiv în Slatina, în ultimele luni. Cu mai multe șantiere deschise încă din septembrie, autoritățile anunță astăzi că sunt la finalul lucrărilor propuse pentru primele șapte obiective. Utilajele au intrat zilele acestea și pe alte străzi  din oraș, iar în paralel se lucrează la obținerea avizelor și pentru câteva cartiere care au nevoie de asfaltare.

Primăria Slatina și Direcția Administrarea Străzilor au semnat contractele de execuție pentru 23 din cele peste 100 de străzi incluse în acordul cadru pentru asfaltare. Primele lucrări au început în urmă cu mai puțin de două luni, pe strada Toamnei. S-au deschis apoi și alte șantiere de asfaltări, inclusiv în cartierele de case. Pe toate aceste tronsoane, lucrările sunt aproape de final.

„Sunt la stadiul de 80-90% realizate străzile Islazului, Boiangiului, Zorilor, Zorilor, Spicului, Elena Fântâneanu, strada Toamnei, dar și cartierul Toamnei, către Piața Zahana. S-a turnat ultimul strat de asfalt, se vor ridica gurile de canalizare și se vor face marcajele rutiere”, a declarat Daniel Murguleț, șef birou DASIP Slatina.

Între timp, utilajele au intrat și pe alte străzi pentru care s-au obținut avizele necesare lucrărilor, explică reprezentanții municipalității. Acestea sunt Aleea Bradului și Aleea Castanilor, din cartierul Progresul, Griviței și Ion Moroșanu din partea de jos a orașului.

Tot în această toamnă s-au încheiat lucrările de asfaltare pe străzile Podgoriilor, Eroilor, pe strada Prunilor, care duce către Sărăcești, iar pe strada Jianu se lucrează la scoaterea bordurilor vechi. Iar în perioada următoare, dacă nu se strică vremea, ar putea intra în modernizare capitală străzile din cartierul Teiului, Aleea Înfrățirii, zona betonată, Aleea Tineretului și strada Nucului. Toate aceste modernizări sunt finanțate din bugetul local, prin intermediul unui contract cadru pe care municipalitatea l-a semnat în luna mai.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți