11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Criză de personal calificat pe șantiere și în croitorii

- Advertisement -

Zeci de afaceri din domeniul construcțiilor sau confecțiilor textile din Olt stau să se prăbușească, pentru că antreprenorii nu au forță de muncă. Potrivit statisticilor Agenției pentru Șomaj, industria prelucrătoare, construcțiile și confecțiile textile au nevoie de sute de muncitori.

În timp ce vremea bună din această toamnă ține șantierele deschise, patronii caută disperați oameni care să lucreze în construcții. Criza de personal s-a adâncit față de aceeași perioadă a anului trecut, indică datele centralizate de Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt. Astfel, dacă înainte vorbeam de concedieri colective de pe șantiere în această perioadă a anului, acum e nevoie de 79 de angajați calificați.

Și industria prelucrătoare resimte o criză de personal, în această perioadă fiind înregistrate 170 de locuri de muncă vacante în acest domeniu, în județ. Societățile care activează în agricultură au nevoie şi ele de angajați, chiar dacă în curând vine iarna. 50 de posturi sunt vacante la Agenția pentru Șomaj Olt.

Croitoriile caută în prezent zeci de peroane pe care să le angajeze, însă sunt mereu locuri de muncă vacante chiar și pentru muncitorii necalificați. 60 de locuri de muncă vacante sunt în județ, în industria textilă.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți