8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Agriculturii, întâlnire cu legumicultorii la Izbiceni

- Advertisement -

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vine vineri la Izbiceni, să stea de vorbă cu fermierii de pe Valea Oltului. El vrea să le explice legumicultorilor viitoarele programe de sprijin, în contextul în care aceștia sunt îngrijorați că Programul Tomata va înceta de anul viitor.

Legumicultorii din județ sunt așteptați vineri la Izbiceni, pentru a participa la o întâlnire cu noul ministru al Agriculturii, Adrian Oros. Principala temă de discuție o reprezintă programele guvernamentale care sprijină în prezent micii fermieri.

Aproximativ 500 de legumicultori din județ, care practică agricultură performantă pe suprafețe extinse în spații protejate, sunt așteptați la întâlnirea cu ministrul Agriculturii.

În acest moment, legumicultorii se tem că liberalii vor renunța la Programul Tomata, inițiat de guvernul PSD. Acesta presupune acordarea unei subvenții de 3.000 de euro pentru roșiile produse în solarii primăvara devreme sau toamna târziu. În Olt au fost cei mai mulți fermieri înscriși în program: peste 5.500 în primăvară și încă aproape 1.000 în etapa a doua, din toamnă.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți