15.2 C
Slatina
joi,19 septembrie,2024

Ultimele Articole

Bărbaţi căutaţi de autorităţile din Belgia şi Austria, prinşi de poliţiştii din Olt

- Advertisement -

Doi bărbaţi, care erau căutaţi de autorităţile judiciare Belgia şi Austria, pentru comiterea mai multor infracţiuni comise în aceste ţări, au fost prinşi miercuri de poliţiştii din Olt, iar mai apoi reţinuţi de procurorii din Craiova.

Unul dintre olteni, un tânăr de 32 de ani, din comuna Iancu Jianu, a fost prins miercuri în localitatea de domiciliu, acesta fiind acuzat de furt şi comiterea unor fapte de violenţă împotriva forţelor de ordine. „Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Iancu Jianu, au pus în executare mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare din Belgia, privindu-l pe bărbatul de 32 de ani, din comuna Iancu Jianu, acesta fiind bănuit de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale și de fapte de violență îndreptate împotriva forțelor de ordine”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

În aceeaşi zi a fost prins de polițiștii de investigații criminale olteni, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Dobrosloveni, şi un tânăr de 29 de ani, care a comis mai multe furturi, prejudiciul fiind de peste 71.000 euro. „Poliţiştii au pus în executare mandatul european de arestare emis de autoritățile judiciare din Austria pe numele unui bărbat de 29 de ani, din comuna Dobrosloveni, bănuit de comiterea mai multor furturi de unelte și mașinării electrice. În acest caz prejudiciul estimat este de 71.339 euro”, a spus reprezentantul IPJ.

Cei doi bărbaţi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reținerea pentru 24 ore, apoi au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. În cursul zilei de joi, oltenii au fost prezentaţi magistraţilor Curţii de Apel Craiova, care au dispus arestarea lor preventivă, în vederea extrădării în Belgia şi Austria, unde autorităţile judiciare îi vor cerceta pentru infracţiunile comise.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți