14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ministrul de Interne: Raportul referitor la protestele din 10 august a fost declasificat. Datele sunt la dispoziția DIICOT

- Advertisement -

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat joi că raportul privind intervenția autorităților la protestele din 10 august 2018 a fost declasificat și a fost pus la dispoziția DIICOT, care are în desfășurare o anchetă penală. Raportul este declasificat, dar nu poate fi făcut public înainte de a fi încheiată ancheta. Decizia aparține DIICOT, a subliniat ministrul.

Marcel Vela a refuzat să dea detalii despre cuprinsul raportului, invocând ancheta în desfășurare, dar a spus că nu știe de ce fostul ministru Carmen Dan nu l-a desecretizat, arătând care a fost procedura pe care a urmat-o: „Ministrul dă ordin, constituie comisia care analizează oportunitatea. Analizând oportunitatea, profesioniștii din minister s-au exprimat: poate fi desecretizat. Pasul 2: am cerut de la instituții să ne dea acceptul și le mulțumesc. Și cei de la SRI, SIE, Jandarmerie au fost de acord”.

„Azi dimineață am primit ultimul aviz de la instituțiile solicitate. Azi a sosit ultimul aviz, comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi, raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificat”, a anunțat ministrul de Interne.

Marcel Vela a anunțat că documentul declasificat a fost trimis procurorilor. „Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, după cum bine știți, există un dosar penal. DIICOT a comunicat ca ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT-ului”, a explicat Vela.

„Doresc pe viitor ca toți angajații ministerului să aibă o altă abordare în relația cu cetățeneanul. Cei care au făcut abuzuri vor fi sancționați. Vă garantez”, a mai spus ministrul, refuzând să dea orice fel de detalii din raport, în ciuda insistențelor jurnaliștilor.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți