3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Opt milioane de lei pentru reabilitarea Liceului Economic din Slatina

- Advertisement -

Elevii Liceului Economic din Slatina vor învăța într-o clădire complet modernizată, au anunțat joi reprezentanții municipalității. Primăria a semnat un contract de finanțare pe fonduri europene și va reabilita în totalitate corpul central al unității de învățământ. În plus, vor beneficia de dotări moderne atât sălile de clasă, cât și biblioteca și sala de festivități din incinta liceului.

Clădirea degradată a Liceului Economic din Slatina va fi consolidată și reabilitată cu bani europeni, prin Programul Operațional Regional. Primăria Slatina a semnat miercuri contractul de finanțare pentru investiția în valoare totală de 8 milioane de lei.

Potrivit proiectului, sunt prevăzute lucrări ample atât la exterior, cât și în sălile de clasă și în celelalte încăperi ale imobilului. Astfel, liceenii vor beneficia de cele mai bune condiții de studiu. „Proiectul privind reabilitarea Liceului Tehnologic «Petre S. Aurelian» din Slatina este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 şi are o valoare de aproape opt milioane de lei. Se va reabilita corpul de clădire principal, clădire în regim P+3 etaje, cu un număr de 18 săli de clasă, două laboratoare, şase birouri, un cabinet medical, o bibliotecă, o sală de festivităţi, o cancelarie, trei depozite, casierie, activă, toate acestea în suprafaţă de 3.177 metri pătraţi. Proiectul are în vedere reabilitarea structurală şi termică a imobilului, schimbarea finisajelor interiore, exterioare, dar şi schimbarea instalaţiilor electrice, termice şi sanitare. Practic, tot corpul central de la «P. S. Aurelian» va fi refăcut. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de 21 de luni”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

Corpul principal din incinta Liceului Economic a fost construit în anul 1974, iar de atunci nu a mai beneficiat de reabilitare completă. Clădirea prezintă risc seismic, de aceea în prezent mai este folosit doar parterul, restul activităților educative fiind mutate în internat și în atelierele școlii.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți