22.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina a dat în judecată firma care a reabilitat Cinema Victoria

- Advertisement -

Nemulțumiți de calitatea lucrărilor executate de firma care a reabilitat fostul Cinema Victoria, reprezentanții Primăriei Slatina au dat în judecată constructorul. Un expert a stabilit un prejudiciu de peste 120.000 de lei cauzat de fisurarea plafonului în perioada de garanție, iar autoritățile vor să recupereze banii de la firma care a câștigat contractul.

Atelierul intercultural Victoria, restaurat recent, începe să se degradeze. Autoritățile sunt în război cu firma care a executat lucrările, pe care a acționat-o în instanță. „ În această perioadă de garanție au apărut și primele neconformități în ceea ce privește partea de balcon și acoperiș. Au apărut infiltrații în plafon, care au afectat pereții și instalația electrică. Din păcate, nu avem o colaborare așa cum ar trebui în perioada de garanție cu constructorul Phoenix Transbac de la Bacău, fapt pentru care, după nenumărate sesizări, am mers în instanță. Ni s-a dat câștig de cauză pe fond”, a explicat Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

Pentru că problemele apărute împiedică buna desfășurare a activităților culturale în incinta cinematografului, autoritățile au decis să plătească din bugetul local reparațiile, în primă fază. „În momentul de față trebuie să facem aceste remedieri pe cheltuiala proprie, conform expertizei realizate în primă instanță, după care sperăm ca la apel să nu ne dea din nou câștig de cauză să reușim să executăm constructorul pentru prejudiciul creat, respectiv 120.000 lei fără TVA.

Am avut o discuție cu expertul, cu proiectantul, să ne asigurăm că nu a fost o greșeală de proiectare. Din păcate, materialele folosite au lăsat de dorit, la fel și modul de realizare. Este în perioada de garanție, luăm toate măsurile legale pentru a remedia. În cel mai scurt timp vom face procedura pentru atribuirea acestui contract pe buget local”, a mai spus administratorul public al Slatinei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți