14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

„Acasă la Eugen Ionescu”, o ediție de excepție

- Advertisement -

Ediția a IX-a a Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu“ se desfășoară anul acesta între 20 și 30 noiembrie, la Slatina. Actori renumiți și piese de teatru excepționale vor fi prezentate publicului slătinean. Intrarea se va face pe bază de invitații, care vor fi puse la dispoziția spectatorilor gratuit, cu două zile înainte de fiecare reprezentație.

Teatrul ocupă un loc de cinste în Slatina. Asta dovedesc din nou reprezentanții primăriei, care, împreună cu cei ai Centrului Cultural „Eugen Ionescu”, pregătesc o nouă ediție de excepție a Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”.

Mari actori și piese de teatru pe măsură vor fi aduse pe scenă pentru slătineni, începând cu 20 noiembrie. „Am căutat să avem la acest festival o suită de piese de teatru. Am căutat ca de fiecare dată să aducem pe scena centrului cultural mari actori, pe care nu îi vedem prea des la Slatina. Și mă refer la George Mihăiță, Horațiu Mălăele, Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Anca Țurcașiu sau Andrei Duban”, a declarat Gigi Vîlceleanu, viceprimar al Slatinei.

Regalul teatral începe joi, pe 21 noiembrie, de la ora 19:00, cu piesa „Toți banii merg la Lola”, în regia lui Tony Dincă. Vineri, tot de la 19:00, Anca Țurcașiu și Andrei Duban sunt protagoniștii piesei „Mincinosul norocos”, în regia lui Valeru Ciurea. Piesa de rezistență a festivalului este spectacolul „Fierarii”, care îi vor aduce la Slatina pe Horațiu Mălăele, George Mihaiță și Maia Morgenstern. O doua săptămână de festival continuă cu piesa „Rezoluție și artificii”, un spectacol de Irina Movilă, pe 25 noiembrie, de la ora 19:00. Marți, pe 26 noiembrie, Monica Davidescu și Marius Bodochi rolurile principale în „Călătoarea și Shakespeare”, iar joi, pe 28 decembrie, are loc spectacolul „Viespile de vară mușcă și în noiembrie”, în regia lui Remus Iordache.

Festivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu” a ajuns la ediția a IX-a și este finanțat de Primăria Slatina.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți