14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă o încercare de reluare a lucrărilor, la sala polivalentă din Slatina

- Advertisement -

După mulți ani de așteptare, în care au trimis adrese și au bătut de nenumărate ori la poarta Ministerului Dezvoltării în speranța că vor debloca proiectul de construcție a sălii polivalente, autoritățile din Slatina dau un ultimatum. Vor să se ia măsuri împotriva constructorului.

Primăria Slatina cere rezilierea contractului cu firma care construiește de aproape 10 ani la sala polivalentă. Lucrările neterminate au început să se degradeze, iar constructorul nu pare să le mai reia vreodată. „La sala polivalentă lucrările stagnează. În perioada imediat următoare, am convenit cu domnul primar să facem o vizită la Compania Națională de Investiții și să vedem care este stadiul și de ce nu se iau măsuri cu acest constructor. E același constructor de la început. CNI a preluat acest contract de la noi, cu mențiunea cofinanțării pe care noi am achitat-o deja integral”, a afirmat Cristian Cismaru.

Construcția sălii polivalente este o investiție derulată de Compania Națională de Investiții (CNI), din subordinea Ministerului Dezvoltării. Lucrarea, începută în 2009 de Guvern, a avut mai multe perioade în care lucrările au fost suspendate din lipsă de fonduri. În 2014, construcția a fost reluată de firma Vega ’93 Galaţi, care promitea să finalizeze totul în câțiva ani. La scurt timp, societatea a intrat în insolvență, iar șantierul a fost din nou închis. S-a mai lucrat, pentru o perioadă, în anul 2018, când reprezentanții companiei constructoare spuneau că lucrarea e gata în proporție de 70%, însă apoi s-a blocat iarăși totul. Acum, Primăria Slatina cere rezilierea contractului, în condițiile în care lucrările neterminate au început să se degradeze, iar constructorul nu pare să le mai reia vreodată.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți