9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Studenţi bursieri din Slatina, vizită de studiu la un târg de maşini agricole din Germania

- Advertisement -

Nouă studenți bursieri, primii trei fiind din anii II, III și IV, de la Filiala Slatina a Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, alături de studenţi premianţi ai facultăţii din Bucureşti, dar şi din cadrul filialei de la Călăraşi, au fost zilele trecute într-o vizită de studiu în Germania, la Târgul pentru tehnică agricolă „Agritehnica” din Hanovra.


„Agritehnica”este cea mai mare expoziţie de maşini agricole din lume şi s-a desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, începând cu data de 10 noiembrie. Tema acestei ediţii a fost „Global Farming – Local Responsability”, aducând în prim-plan soluţii inovatoare şi inteligente, adaptate specificului regiunilor agricole ale lumii.

Potrivit reprezentanţilor Facultăţii de Management şi Dezvoltare Rurală Slatina, studenţii s-au bucurat să vadă la această vizită de studiu o gamă largă de maşini agricole și să se informeze asupra celor mai importante tendinţe din sectorul agricol în cadrul conferinţelor şi forumurilor. Bursierii au participat la un program atractiv și o serie de evenimente în premieră lansate în cadrul „Agritechnica” de la Hanovra, Germania, printre acestea numărându-se noua zonă expozițională „DLG AgrifutureLab” dedicată start-up-urilor „International Farmers Day”.

„Această vizită de studiu a fost susținută din fondurile USAMV București și a avut menirea de a pune în legătură studenții participanți, care vor disemina experiența și pentru colegii lor, cu produse şi servicii ale producătorilor şi furnizorilor de echipamente şi input-uri pentru agricultură care acoperă următoarele categorii: tractoare şi tehnică de transport, sol şi sămânţă, recoltare, protecţia şi întreţinerea culturilor, horticultură, păstrare şi depozitare, software pentru agricultură, Input-uri pentru ferme, silvicultură şi peisagistică, know-how, comerţ şi servicii, sisteme, module şi componente. Vizita în cadrul târgului a fost facilitată de echipa Proagroservice România”, spun reprezentanţii facultăţii slătinene.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți