Inspectorii veterinari au închis un local de alimentație publică din Slatina, după ce au stabilit că alimentele erau preparate într-un spațiu neigienizat corespunzător. Nereguli au mai fost găsite și la un fast-food din oraș. Dar și la un magazin alimentar dintr-o comună din Olt.
Controalele efectuate în ultima lună de reprezentanții Direcției Veterinare au scos la iveală din nou deficiențe legate de salubrizarea spațiilor și echipamentelor.
Un local din Slatina, care prepara și vindea mâncare, a fost închis temporar. „A fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru o braserie, unde s-a constatat neigienizarea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, lipsa etichetelor pe unele produse, fiind reţinute oficial 10 kilograme de produse din carne şi semipreparate”, au anunțat reprezentanții Direcției Veterinare Olt.
Probleme cu igiena au fost și la un fast-food din Slatina, dar și la un magazin alimentar din mediul rural. Amenzile pentru igiena precară au fost de peste 11.000 lei.
În ultima lună, inspectorii veterinari din Olt au verificat 303 obiective, atât autorizate, cât şi înregistrate sanitar veterinar, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie şi patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.
Cu ocazia acestor controale au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv: etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare; manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea programului de autocontrol; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate.
Simona Vârban