23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Economiei, întâlnire cu reprezentanții ALRO

- Advertisement -

Noul ministru al Economiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit luni cu reprezentanții ALRO, după ce compania a raportat pierderi semnificative în ultimele trei luni ale acestui an. Întâlnirea a avut drept scop găsirea unor soluții pentru redresarea companiei.

Președintele Consiliului de Administrație al ALRO, Marian Năstase, și managerul general al companiei, Gheorghe Dobra, au participat la întâlnirea cu reprezentantul Guvernului. „Astăzi (luni n.r.), am intermediat o întrevedere între Ministrul Economiei, Virgil Popescu, și conducerea ALRO Slatina reprezentată de domnul Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație, și domnul Gheorghe Dobra, director general. Subiectul acestei întrevederi îl reprezintă problemele cu care se confruntă acest important agent economic din judeţul Olt și găsirea soluțiilor legate pentru rezolvarea acestora. ALRO Slatina este unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Olt, un nume care se identifică cu acest județ, și care de-a lungul existenței sale a avut o implicare deosebită în dezvoltarea economică, socială, culturală și sportivă a județului Olt”, a anunțat pe pagina sa de Facebook deputatul de Olt Gigel Știrbu.

ALRO a încheiat primele nouă luni ale anului în pierdere. Raportul întocmit de conducerea companiei indică faptul că, în contextul unui an turbulent în industria aluminiului, Grupul ALRO a înregistrat pierderi de 22,7 milioane lei.

Cei din conducerea companiei mai spun că au avut dificultăți și pe piața locală, costurile totale crescând cu 12%, în special din cauza creșterii prețurilor utilităților, în special electricitate și gaz, conform tendințelor din piețele de profil, dar ajunse la niveluri foarte mari comparativ cu alte țări europene.

Totuși, producția de aluminiu, atât primar, cât și procesat, a înregistrat o creștere în primele trei trimestre din 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut. Însă și investițiile în această perioadă au fost pe măsură: 85 de milioane de lei.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți