8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Premii pentru elevii de 10 ai Caracalului

- Advertisement -

17 noiembrie este o zi istorică pentru municipiului Caracal, în acest an împlinindu-se 481 de ani de la prima atestare documentară a localităţii. Cu această ocazie, Liviu Radu, primarul Caracalului, i-a premiat pe elevii din oraş care au obţinut media 10 la examenele de sfârşit de an, respectiv Evaluarea Naţională şi Bacalaureat – sesiunea din vară.

Au fost patru eleve care au reuşit această performanţă, premierea acestora având loc într-un cadru festiv. Sara Maria Lia şi Bianca Ioana Fărcăşanu de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal sunt elevele de 10 de la Evaluarea Naţională, iar Andreea Elena Popescu şi Oana Roxana Vrancea de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal sunt elevele care au obţinut media 10 la sesiunea din vară a examenului naţional de Bacalaureat.

„Prin invitaţia pe care v-am lansat-o, de a fi astăzi (duminică n.r.) împreună, am vrut să creez o punte peste timp punând în consonanţă trecutul şi viitorul. Dacă trecutul îl sărbătorim prin activităţi culturale ce vor avea loc în zilele următoare, viitorul mi-am propus să îl sărbătorim sub forma aceasta. Iar viitorul sunteţi voi, bravi elevi de nota 10 ai oraşului nostru, pe care îi sărbătorim prin premiere. Voi reprezentaţi resursa cea mai importantă pe care o are municipiul Caracal. De asemenea, trebuie să știti că acest oraș vă apreciază și se bazează pe voi în viitor, iar după terminarea studiilor vă aşteptăm, de ce nu, acasă! Am, astăzi (duminică n.r.), onoarea de a vă înmâna această diplomă însoţită de un premiu din partea Primăriei Caracal, vouă celor patru elevi care ați obținut nota 10 la evaluarea națională şi examenul de Bacalaureat, în anul 2019”, a spus edilul municipiului.

Evenimentul de duminică a fost parte a manifestării Zilele municipiului Caracal, care are loc pe parcursul acestei săptămâni şi în cadrul cărora se desfăşoară mai multe competiţii sportive între elevii de la instituţiile de învăţământ caracalene, lansări de carte, concursuri, o expoziţie de artă plastică, un spectacol folcloric, precum şi o nouă ediţie a Festivalului de comedie.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți