14.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Unchiul dispărutei Alexandra Măceşanu strânge semnături pentru înfiinţarea Poliţiei sau Jandarmeriei Şcolare

- Advertisement -

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, care a dispărut la sfârşitul lunii iulie, ar fost răpită, sechestrată, violată, omorâtă şi arsă de Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul recunoscând acest lucru, a dat marţi startul unei campanii naţionale de strângere de semnături pentru înfiinţarea Poliţiei sau Jandarmeriei Şcolare.

Înfiinţarea uneia dintre cele două instituţii se va face prin Fundaţia Alexandra Măceşanu, ale cărei baze vor fi puse în curând.

„În perioada aceasta voi pune bazele Fundației Alexandra Măceșanu – Luptăm Împotriva Abuzurilor, Traficului de Persoane și Crimei Organizate. Va lua ceva timp până când formalitățile vor fi îndeplinite, însă, în paralel, vom demara «Campania Națională de strângere de semnături pentru înființarea Poliției/Jandarmeriei Școlare – Ne protejăm copiii în fața abuzurilor din scoli»! Este unul dintre punctele importante ale campaniei noastre, nu are nicio conotație sau implicare politică, implică un efort mic și sper ca fiecare familie din această țară să semneze pentru siguranța copiilor lor. Această inițiativă va presupune existența unui jandarm/poliţist la fiecare liceu din România și la nivelul școlilor generale cu risc crescut de infracționalitate. Rolul acestuia va fi acela de a veghea la prevenirea infracțiunilor în interiorul sau în preajma unităților de învățământ. Un alt rol al polițistului/jandarmului va fi acela de a culege informații din școală despre elevii sau adulții care fac parte din clanuri și să le furnizeze imediat BCCO (Brigăzilor de Combatere a Crimei Organizate). Astăzi, clanurile interlope «recrutează» membri ai găștilor de cartier din interiorul liceelor unde acționează ca la ei acasă. Consumul de droguri, «racolarea» de fete pentru prostituție sau majoritatea agresiunilor verbale și fizice au loc tot în licee sau în preajma acestora. Abuzul și agresiunea asupra profesorilor este un alt aspect grav ce va fi prevenit prin aceasta nouă instituție, și nu în ultimul rând, «bulling-ul» – un fenomen global de agresivitate și dominare a celor slabi și bine educați de către o mână de golani, ce la momentul de față este scăpat de sub control”, a transmis Alexandru Cumpănaşu pe pagina sa de Facebook.

Unchiul Alexandrei face astfel un apel la toţi românii pentru a strânge minimum 100.000 de semnături, astfel încât iniţiativa să devină una legislativă. „Voi demara acest proces amplu de strângere de semnături prin Fundația Alexandra Măceșanu și sper ca împreună să putem reduce influența clanurilor interlope în viața noastră și a copiilor noștri.
Nu uitați că din școală are loc și procesul de identificare și documentare asupra fetelor vulnerabile ce ajung mai târziu în traficul de prostituție. Este o măsură apolitică și sper să avem sprijinul tuturor părinților care doresc să-și știe copiii în siguranță la școală și al oricărui partid sau politician care va avea puterea de a o implementa”, a conchis Cumpănaşu.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți