A început reabilitarea Variantei Oituz și a străzilor Pitești și Constantin Brâncoveanu

Au început lucrările de reabilitare a variantei ocolitoare a municipiului Slatina. Străzile Pitești, Oituz și bulevardul Constantin Brâncoveanu vor beneficia de lucrări ample de modernizare, care cuprind atât carosabilul, cât și zidul de sprijin de pe Varianta Oituz și spațiile verzi de pe acest tronson. În proiect este inclusă și amenajarea a două pasarele pietonale.

După doi ani de proceduri birocratice, Primăria Slatina a anunțat miercuri că au început lucrările de modernizare a celor trei străzi care formează varianta ocolitoare a Slatinei.

„Una dintre marile probleme ale municipiului Slatina o reprezintă varianta ocolitoare, intrarea dinspre Pitești, cu străzile Pitești, Oituz propriu zisă, panta și apoi ieșirea spre Podul Olt, bulevardul Constantin Brâncoveanu. Am făcut un studiu de fezabilitate, am făcut procedurile de licitație care au durat, ca de obicei, și după doi an am reușit în vara aceasta să semnăm contractul de lucrări. Iar astăzi (miercuri n.r.), după cele trei luni de proiectare, am început lucrările pentru reabilitarea Variantei Oituz. Este cel mai mare proiect de infrastructură până în acest moment al municipiului Slatina”, a anunțat primarul Emil Moț.

Valoarea contractului este de 35.650.464 lei, durata este de 18 luni, din care trei luni de proiectare, care s-au dus deja, și vor urma 15 luni de execuție propriu zisă.

„Va fi o reabilitare totală a tot ceea ce înseamnă parte carosabilă și în același timp vom veni separat cu reabilitarea spațiilor verzi. Lungimea totală a străzilor este de aproximativ 4,5 kilometri. Lucrările vor fi complexe, se va săpa la 90 de centimetri și se va schimba absolut toată infrastructura. Pe Varianta Oituz vom avea lucrări de reabilitare a zidului de sprijin, piloni forați, pentru că acolo dealul este destul de instabil. Vom amplasa și două pasarele pietonale, una pe Oituz, una pe Pitești”, a explicat primarul.

El și-a cerut scuze față de toți slătinenii care vor tranzita aceste tronsoane de drum în următoarea perioadă. Traficul va fi dat peste cap de lucrări.

Simona Vârban

Un comentariu la „A început reabilitarea Variantei Oituz și a străzilor Pitești și Constantin Brâncoveanu

  • Ati inceput lucrarile tocmai acum cind incep ploile si ninsorile,serios?!???Sinteti constienti ca va veti opri din tot peste 1-2 zile pt ca nu se va putea lucra,da????Voi nu sinteti intregi la cap,chiar va bateti joc o sa fie un haos total,dar nu puteati astepta pina primavara viitoare ca vor fi alegeri,nu??

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<