Liceenii din Izvoarele, jandarmi pentru o zi

Jandarmii olteni au predat şi în acest an ştafeta, pentru câteva ore, elevilor de la Liceul Tehnologic Izvoarele. În cadrul unui proiect educativ, liceenii au fost miercuri alături de efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi au aflat ce înseamnă meseria de jandarm.

Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, a declarat că elevilor din Izvoarele le-au fost prezentate spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea jandarmii din municipiul Slatina, echipamentul, materialele folosite pe timpul executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi autospecialele de intervenţie. Liceenii au aflat atribuţiile şi misiunile Jandarmeriei Române, condiţiile generale de admitere la instituţiile de învăţământ superior şi postliceal. Totodată, acestora le-au fost distribuite materiale informative, preventiv-educative, precum şi  revista „Lege şi ordine”, editată de IJJ.

„În cadrul activităţilor organizate, tinerii au avut ocazia să acţioneze autentic în meseria aleasă, au interacţionat cu jandarmii, au îmbrăcat o parte din echipamentul de intervenţie, experimentând astfel o parte din provocările reale ale acestei profesii. Prin participarea la acest program, elevii au petrecut câteva ore în «umbra» jandarmilor, având posibilitatea să observe cum se derulează o zi de lucru în Jandarmerie, cum se pregătesc jandarmii, să înveţe mai multe despre un loc de muncă, competenţele necesare şi responsabilităţile aferente lui”, a transmis reprezentantul inspectoratului.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<