Interlopul Oacă, trimis în judecată în dosarul în care poliţistul demis Dumitrescu de la Caracal este martor

Şase persoane au fost trimise în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cămătărie, şantaj, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare şi proxenetism, dosarul penal în care acestea sunt cercetate fiind de miercuri pe rolul Tribunalului Olt.

Interlopul Nicuşor Daniel Oacă de la Caracal, împreună cu Dragoş Măru Bran, Cătălin George Predescu, Florea Pîrlogea, Nicuşor Camen şi Mircea Adrian Predescu, sunt cei şase inculpaţi din acest dosar în care şapte persoane sunt părţi vătămate.

Dosarul în care aceştia sunt cercetaţi este cel în care la începutul lunii aprilie a acestui an s-au efectuat 34 de percheziţii domiciliare în judeţul Olt, în urma cărora 120 de persoane au fost duse la audieri. Descinderile din aprilie ale ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea procurorilor DIICOT Olt, au avut loc în municipiul Caracal şi comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare. Una dintre ele a fost chiar la locuinţa poliţistului demis Dumitrescu, care, după ce a fost audiat în cauză, a fost lăsat în libertate, acesta având calitatea de martor.

Dan Dumitrescu era poliţist cu o vechime de zece ani în cadrul IPJ Olt. De un an lucra la Biroul Rutier al Poliţiei Caracal, iar înainte a fost poliţist de proximitate. În luna august avea să fie dat afară din Poliţie, ca urmare a destituirii sale de Consiliul de Disciplină din cadrul inspectoratului, pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției. „Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal. Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul SCCO Olt, sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție”, se arăta la sfârşitul lunii august într-o precizare a IPJ Olt.

Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, şapte suspecți au constituit, pe raza municipiului Caracal, un grup infracțional organizat care a avut ca principal scop oferirea de bani cu camătă, precum și impunerea unor taxe de protecție. „În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, suspecții au acordat împrumuturi cu dobânzi între 20 și 100% lunar, recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente realizându-se prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj, în scopul intimidării, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri”, arată un comicat remis în aprilie de DIICOT.

Mai mult chiar, potrivit anchetatorilor, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

C. F.

Un comentariu la „Interlopul Oacă, trimis în judecată în dosarul în care poliţistul demis Dumitrescu de la Caracal este martor

 • O zi buna

  Aveți nevoie de finanțe pentru a vă extinde sau a vă stabili propria afacere?
  Oferim împrumut pe termen lung și pe termen scurt fără garanție la 3% dobândă.
  Oferim împrumuturi către persoane private, comerciale și personale, cu rate de dobândă anuale foarte mici cu 3% în decursul unui an până la 20 de ani, perioada de rambursare a oricărei părți a lumii.
  Împrumuturile noastre sunt bine asigurate pentru securitatea maximă este prioritatea noastră.
  Orice persoane interesate ar trebui să ne contacteze prin e-mail: nelsonwealthfinacialloanservic@gmail.com

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<