10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de persoane evacuate în urma unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc din Slatina

- Advertisement -

Zeci de persoane, printre care şi şapte copii, au fost evacuate joi după-amiaza din scara unui bloc de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Slatina ca urmare a degajării mari de fum de la un incendiu izbucnit, în jurul orei 13:00, la subsolul acestuia.

Pompierii Detaşamentului Slatina au intervenit la faţa locului cu mai multe autospeciale, iar incendiul a fost lichidat în cel mai scurt. Masele plastice care erau depozitate în subsolul blocului CAM 4, cu regim de înălţime parter, unde sunt spaţii comerciale, şi opt etaje, au luat foc de la un redresor, din cauza fumului dens de pe casa scării B fiind evacuate zeci de persoane din apartamente, printre care şi şapte copii.

Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că pompierii au scos afară din scara blocului afectat de incendiul de la subsol 29 de persoane. „Sunt 22 de adulţi şi şapte copii, toţi de pe scara B a blocului CAM 4. Au fost degajări mari de fum pe casa scării, sursa fiind identificată la subsolul imobilului. Au ars mase plastice de la un redresor, incendiul fiind lichidat. Şi scara C a blocului a fost afectată de fum, ambele scări fiind ventilate pentru evacuarea fumului. După mai bine de o jumătate de oră, a fost permis accesul locatarilor în apartamente”, a spus reprezentantul ISU.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un redresor pentru baterii lăsat sub tensiune, nesupravegheat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți