Premierul Ludovic Orban, vizită la Balş, pe şantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti

Ludovic Orban, prim-ministrul României, va fi prezent vineri după-amiaza în judeţul Olt pentru a face o vizită de lucru pe şantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti. Premierul se va afla pentru mai bine de o oră în oraşul Balş, în vederea înmânării ordinelor de începere a lucrărilor la tronsonul II al şoselei de mare viteză.

Prim-ministrul liberal Orban nu va fi singurul oficial prezent pe şantierul drumului expres, acesta fiind însoţit de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, parlamentari din Olt şi Dolj, precum şi Liviu Voiculescu şi Ştefan Stoica, preşedinţii filialelor PNL din Olt şi Dolj.

Potrivit programului stabilit pentru vizita din judeţul Olt, Ludovic Orban s-a întâlnit cu reprezentanţii Asocierii SA&PE Construct SRL – SpeditionUMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL, constructorul tronsonului II al şoselei de mare viteză, care i-a prezentat proiectul. Primul ministru a făcut o vizită și pe şantier, iar apoi a susținut o conferință de presă.

„Am ţinut să fiu prezent astăzi (vinery n.r.), aici, la înmânarea celor două ordine de începere a lucrărilor, care mai erau necesare pentru a putea preda în integralitate şi a putea îndeplini în integralitate toate procedurile pentru începerea şi realizarea lucrărilor de construcţie pe cele două loturi de pe tronsonul II al drumului expres Craiova – Piteşti, pentru că este un proiect început în mandatul de ministru pe care l-am avut între mai 2007 şi noiembrie 2008. Repet toată istoria, în momentul în care compania Ford a decis să investească în Craiova, au existat discuţii, negocieri, între guvernul liberal din acea perioadă şi compania Ford în urma căror discuţii s-a ajuns la semnarea unui memorandum pe care l-am semnat în calitate de ministru al Transporturilor şi printre alte elemente care erau cuprinse în acel memorandum de înţelegere, Guvernul României s-a angajat să realizeze drumul expres Craiova – Piteşti. Din momentul în care mi-am pus semnătura pe memorandumul de înţelegere, am demarat în cea mai mare viteză procedurile de licitaţie pentru selectarea unui consultant care a realizat studiul de fezabilitate şi în urma realizării studiului de fezabilitate au fost aprobaţi de guvernul din acea vreme indicatorii tehnico-economici”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a spus și care stadiul actual al tuturor lucrărilor effectuate la drumul expres. „Primul tronson, de la Craiova la Răducăneni, încă nu este finalizat proiectul tehnic. Pentru ca să se poată ajunge în faza de construcţie a lucrărilor de execuţie, sunt de parcurs nişte paşi. Acolo a fost necesară modificarea proiectului tehnic datorită unui aviz condiţionat care a fost dat de Romgaz, s-a ajuns la o înţelegere între constructor şi Romgaz privind modificarea proiectului tehnic, acest proiect tehnic trebuie să ajungă la Romgaz, conducerea Romgaz ne-a asigurat că va trata cu celeritate acordarea avizului pentru acest prim tronson, astfel încât să poată să fie aprobat proiectul tehnic şi să fie parcurşi toţi paşi necesari pentru a se ajunge efectiv la faza de construcţie. În ceea ce priveşte tronsonul III şi tronsonul IV, este demarată procedura de licitaţie şi suntem în faza de clarificări, în care companiile cer clarificări. Am încredere, cel puţin pe aceste două loturi din tronsonul II, că viteza de execuţie va fi chiar mai mare decât cea prevăzută în contract. De asemenea, să nu existe niciun fel de probleme legate de planificarea financiară, astfel încât să putem să asigurăm fluenţa lucrărilor, să nu apară întârzieri în realizarea lucrărilor şi să contribuim la o realizare a lucrărilor cu o viteză cât mai mare. Cele două loturi din tronsonul II sunt foarte importante pentru că ele cuprind centura Balşului şi centura Slatinei”, a explicat primul ministru.

Tronsonul II al Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti porneşte de la graniţa dintre judeţele Dolj şi Olt şi se termină la ieşirea din Slatina către Valea Mare, la intersecţia cu Drumul Naţional 65 – European 574. Are o lungime de aproximativ 40 de kilometri şi traversează teritoriile administrative ale următoarelor localităţi: Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina şi Valea Mare. De asemenea, acest tronson al şoselei de mare viteză cuprinde şi construcţia variantelor ocolitoare ale oraşului Balş şi municipiul Slatina.

Cătălin FIRCOIU

Un comentariu la „Premierul Ludovic Orban, vizită la Balş, pe şantierul Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti

 • DE CE NU TREBUIE SA VOTAM CU VASILICA VIORICA DANCILA…
  PENTRU CA ESTE O REPREZENTANTA A UNUI PARTID DE SORGINTE COMUNISTA,RESPECTIV IN ACEST PARTID SUNT TOATE COZILE DE TOPOR AL REGIMULUI COMUNIST:ACTIVISTI PCR,TORTIONARI,INFORMATORI,MILITIENI ,SECURISTI SI COPIII LOR, CARE DIN 1947,DUPA CE L-AU ALUNGAT PE REGELE MIHAI I DIN TARA,AU DISTRUS FLOAREA INTELECTUALITATII SI AU UMILIT ACEST POPOR PANA AZI…
  PENTRU CA ESTE REPREZENTANTA UNUI PARTID CARE A VENIT LA PUTERE PRIN LOVITURA DE STAT DIN 22 DECEMBRIE 1989 SI CARE AU UCIS PESTE O MIE DE OAMENI IN DECEMBRIE 1989 SI IN 13-15 IUNIE 1990.
  PENTRU CA ESTE REPREZENTANTA UNUI PARTID CARE NU A VRUT SA-L PRIMEASCA IN TARA PE FOSTUL SUVERAN AL ROMANIEI,RESPECTIV PE MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I.
  PENTRU CA FACE PARTE DIN PARTIDUL CARE A FURAT DIN BANUL PUBLIC,INCEPAND CU ANII 1990,CAND GASCA LUI ION ILIESCU SI A LUI ADRIAN NASTASE AU DEVALIZAT TOATE BANCILE STATULUI ROMAN.
  PENTRU CA EA ESTE REPREZENTANTA UNUI PARTID CARE AU UMILIT UN INTREG POPOR PRIN SALARII DE MIZERIE ,DETERMIND PESTE ZECE MILIOANE DE ROMANI SA ISI CAUTE O VIATA MAI BUNA IN OCCIDENT SI IN LUMEA LIBERA…
  PENTRU CA ESTE REPREZENTANTA UNUI PARTID CORUPT SI DILETANT.ACEST PARTID ARE PESTE 200 DE OAMENII CONDAMNATI PENAL SI SUSPECTATI DE CORUPTIE SI ALTE INFRACTIUNI PENALE.INCEPAND CU PIONERUL CORUPTIEI DIN ROMANIA,CU EX PRIMUL MINISTRU ADRIAN NASTASE ,MIRON MITREA ,NICUSOR CONSTANTINESCU,RADU MAZARE SI AJUNGAND PANA LA ULTIMUL SAT CONDUS DE PRIMAR AL PSD-ULUI,CU TOTII FAC PARTE DINTR-O GRUPARE INFRACTIONALA BINE ORGANIZATA..
  PENTRU CA ESTE REPREZENTANTA UNUI PARTID CARE A POLITIZAT SCOALA SI TOATE INSTITUTIILE STATULUI,RESPECTIV CARE A INCERCAT SA POLITIZEZE JUSTITIA,PUNAND IN PERICOL INDEPENDENTA JUSTIEIE ROMANE…
  PENTRU CA ESTE REPREZENTANTA UNUI PARTID CARE A PUS IN FUNCTII PUBLICE ,FARA PRINCIPIUL MERITOCRATIEI,SOTII,SOTIILE,COPIII,RUDELE,PRIETENII SI TOTI CLIENTII POLITICI AI PSD-ULUI.
  PENTRU CA ESTE REPREZENTANTA UNUI PARTID CARE NU A FACUT NIMIC PENTRU BUNASTAREA SI PROSPERITATEA OAMENILOR DE LA ORASE SI SATE…NU AU FACUT INVESTITII MAJORE IN INFRACTURA,RESPECTIV NU AU CONSTRUIT AUTOSTRAZI,SCOLI,SPITALE SI NU AU DEZVOLTAT RETEA RUTIERA,FEROVIARA SI AERIANA A ROMANIEI.NU AU DEZVOLTAT SISTEMUL ENERGETIC NATIONAL SI NU AU FACUT REFORME MAJORE SI NU AU INVESTIT IN EDUCATIE,CULTURA SI ECONOMIA NATIONALA ASA CUM AU PROMIS DE APROAPE 30 DE ANI DE ZILE.

  PENTRU CA ESTE UN OM CARE NU ARE CALITATI INTELECTUALE PENTRU O ASEMENEA FUNCTIE DE INALTA DEMNITATE PUBLICA.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<